Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Κατά Λουκάν: Αποσπάσματα και άλλα

Καταρχήν χαλαρώστε γιατί όταν σφίγγεστε πονάει περισσότερο.

Τι ήταν και τούτο πάλι εχθές; Προγραμματικές δηλώσεις πρωθυπουργού 3μηνης, μεταβατικής κυβέρνησης; Σοβαρά; Το μόνο που δε μας είπε ήταν να μας ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη μας και ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Αυτός ο καημένος ο Έλληνας πόση κοροιδία μπορεί να αντέξει!

Σε μια ομιλία η οποία είχε διάρκεια περίπου 8 με 10 ώρες αν υπολογίσω των αριθμό των χασμουρητών των βουλευτών, ο κύριος φυτευτός μας εξήγησε πόσο απλά είναι τα πράγματα από εδώ και πέρα. Θα τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας προς τους εταίρους, θα πρέπει να πληρώσουμε όλους τους φόρους, θα προχωρήσουν οι απολύσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και θα πρέπει οι πολίτες να είμαστε συνεπείς γιατί διακυβέυεται το μέλλον μας στην ευρωζώνη. Ψέμα. Τεράστιο ψέμα το οποίο πιάνει μόνο σε αμόρφωτους και αδαείς. Δε διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ αλλά το ίδιο το ευρώ. Και όχι μόνο από εμάς αλλά από όλους τους Νότιους. Μη νομίσει κανείς ότι θα μας βγάλουν από το ευρώ και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. Μόνο ηλιθιοί ή βαλτοί (θα μιλήσω γι' αυτούς αργότερα) το πιστεύουν αυτό. Αφού λοιπόν μας εξήγγειλε το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο μέσος τηλεθεατής αναρωτιέται πότε θα γίνουν όλα αυτά. Μέχρι το Φεβρουάριο; Μα για να πάμε σε εκλογες 19/2, τρομερό ψέμα επίσης, πρέπει να διαλυθεί η βουλή ένα μήνα πριν. Δηλαδή τέλος Ιανουαρίου. Γίνεται; Υπάρχουν δυο σενάρια. Το πρώτο σενάριο λέει ναι, γίνεται. Από τώρα και μέσα στις γιορτές και στα κάλαντα περνούν τα πάντα. ΟΛΑ. Σε χρόνο ρεκόρ ξεπουλιόμαστε, παίρνουμε τα λεφτά και πάμε σε εκλογές και δεν έχουμε καταλάβει και τίποτα. Το δεύτερο σενάριο λέει πως επειδή εκτός από την έκτη δόση, υπαρχει και η εβδομη και η όγδοη κ.ο.κ. θα παίρνει παράταση ο φυτευτός βιασμός και όσο πάει. Θα μας εκβιάζουν δήθεν οι εταίροι μας, και με το γνωστό τρόπο θα εκβιάζονται οι βουλευτές να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης κάθε τρίμηνο στην κυβέρνηση, ώστε να παραμείνει καθ' όλη τη διετία. Κάτι που φαντάζει πιο ρεαλιστικό και πιθανό.

Και σε αυτό το σενάριο βέβαια το ρόλο τους θα παίξουν οι βαλτοί που έλεγα πριν. Δυο μεγάλα κανάλια ενημερωτικά έχει η χώρα δυστυχώς. Το MEGA και το ΣΚΑΙ. Τα οποία παίζουν και τις ειδήσεις τους σε διαφοερετικές ώρες μην πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον και χάσει κανείς δελτίο. Το ALTER εντέχνως αποχώρησε και ο ANT1 παίζει τούρκικα για τις γριές. Τα δυο αυτά κανάλια λοιπόν, έχουν συνταχθεί από πολύ νωρίς με τους τραπεζίτες και τα μεγαλοσυμφέροντα, και θα είναι αυτά που θα αναλάβουν να πείσουν τον κόσμο πως χρειάζεται να παραταθεί η διάρκεια της κυβέρνησης. Σταδιακά, από τώρα.

Υπάρχει αντιπολίτευση σε όλο αυτό; Καλά η αριστερά είναι γελοία, φέρεται γελοιότερα και όσο δεν ανανεώνεται κουράζει όλο και περισσότερο. Δεν έχει προτάσεις (δεν είχε ποτέ), δεν έχει πρόγραμμα και αερολογεί. Κανείς σοβαρός από  τα δυο κόμματα δε θα ψηφίσει αυτήν την αριστερά. Από την άλλη ο αντιμνημονιακός κ. Σαμαράς όλα τα απορρίπτει και όλα τα ψηφίζει. Πού να βγάλεις άκρη και πού να δείξεις εμπιστοσύνη; Δυο φορές μας παρουσίασε στο Ζάππειο (το οποίο παρεμπιπτόντως ούτε αναφέρεται από κανέναν πια) λύσεις για την έξοδό μας από την κρίση που σε πρώτη ματιά φαίνονταν πειστικές, ρεαλιστικές και φιλόδοξες. Πάει ξεχάστηκε και το Ζαππειο, και το επικαιρωμένο Ζάππειο και όλα αυτά. Ούτε η ίδια η ΝΔ δεν το αναφέρει πια. Απίστευτο!  

Από που να πιαστεί ο Έλληνας. Ποιον να εμπιστευτεί; Είναι τελικά όλα προδιαγεγραμμένα και μη αναστρέψιμα; Δεν υπάρχει διέξοδος πλέον; Δεν έχω απάντηση. Ούτε ελπίδα. Τελευταία είχε μείνει αλλά πέθανε.


Διαβάστε επίσης, την άποψή μου για τη μεταβατική κυβέρνηση από τις 7/11.
Κυβέρνηση Δυτικο-Ευρωπαικής Σωτηρίας: Η χειρότερη δυνατή λύση
http://greece-in-greed.blogspot.com/2011/11/blog-post_07.html



2 σχόλια:

  1. Φίλε, Δημήτρη, αυτά που αναφέρεις, ο αγαπητός Λουκάς τα είχε πει από πριν. Άλλωστε είχε αναφέρει ρητά, στους όρους που είχε θέσει για να γίνει πρωθυπουργός, αφενός ότι πρέπει οι πολιτικοί αρχηγοί να υπογράψουν συναίνεση (αυτό ακριβώς που ζητούσε και η τρόικα) και ότι αν απαιτήσει να παραμείνει στη θέση του πέραν του Φεβρουαρίου, να μπορεί να το κάνει.

    Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει 2 πράγματα:

    Το ένα είναι να μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί την τρόικα (δεν είναι τυχαίο που οι "εταίροι" μας αρέσκονται ιδιαίτερα που μπήκε πρωθυπουργός).

    Το δεύτερο, επακόλουθο του πρώτου, είναι να βεβαιωθεί ότι το πλάνο της τρόικας θα τηρηθεί. Αυτό θα το επιτύχει με την ίδια στρατηγική που είχε και ο Τζέφρυ.

    Η διαφορά είναι μία, και πολύ σημαντική:
    Όπως είχε αναφέρει και το Reuters, για να "κάνει τη δουλειά της" η Ευρώπη, θα πρέπει να μπει στο τιμόνι της Ελλάδας ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, που μιλάει την Ελληνική γλώσσα, και που θα εγείρει όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις...

    Όπως λες, ίσως να μην υπάρχει διέξοδος πια... Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να συμπληρώσω, το ότι δεν θα εγείρει το πρόσωπό του τόσο πολλές αντιδράσεις, σημαίνει ότι θα κάτσουμε να φάμε πιο εύκολα αυτά που θα μας σερβίρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή