Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Πετσάλνικος και το κακό συναπάντημα

Ας πάρουμε τα πράγμα τα από την αρχή. Και ποια είναι η αρχή; Ε, ας ορίσουμε ως αρχή αυτών των ημερών ότι ψάχνουμε νέα κυβέρνηση. Ο Παπαδήμος από τη μια, ο Διαμαντούρος από την άλλη, όλοι θέλουν και κανείς δε θέλει. Θέτουν όρους, ζητούν  ελευθερία, είναι σοβαροί άνθρωποι και ακόμα και αν τα συμφέροντά τους θα εξυπηρετήσουν κι αυτοί, τουλάχιστον θέλουν να δείξουν ένα καλό πρόσωπο για την ιστορία και την υστεροφημία τους. Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων και αποτέλεσμα δεν έβγαινε καθώς ο φόβος της πολιτικής σκηνής για ενδεχόμενη επιτυχία κάποιου εκτός πολιτικού συστήματος αλλά και ο φόβος των μεγάλων αφεντικών μιας ανεξέλεγχτης πολιτικής, τους έβγαζε διαρκώς σε αδιέξοδο. Μέχρι που τους ήρθε η φαεινή ιδέα του Φίλιππου. Ω, τι κουταμάρα θεέ μου. Τι περίτρανη βλακεία. Ο Πετσάλνκος με παρουσιαστικό κατακαημένου, αρχιβλάχου φράντζα θα είναι το νέο πρόσωπο της Ελλάδας! Με αγγλικά πρώτης δημοτικού και γνώσης οικονομικών νηπίου. Αυτόν διάλεξαν ώστε και οι μεν και οι δε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Από τη μια ο Παπανδρέου θα ελέγχει την κυβέρνηση ώστε να αποτελειώσει το έργο που του ανέθεσαν και από τη άλλη ο Σαμαρας απομακρυσμένος μήπως και ξεχαστούν οι αστοχίες των ημερών. 

Μόλις λοιπόν διέρρευσε το σενάριο το οποίο ήταν τελειωμένο και συμφωνημένο άρχισαν τα όργανα. Το νέο ΠΑΣΟΚ τρελάθηκε. Οι Λοβέρδοι έκαναν τα πάντα ώστε να μην αναλάβει ο Πετσάλνικος. Απείλησαν με παραιτήσεις και τα γνωστα για να μην αποτελέσουν μέρος της κομώδιας. Φώναζαν, φώναζαν, μέχρι που το MEGA οσφρήστικε ενδεχόμενο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ αν προχωρήσει το θέμα Πετσάλνικου και το πάγωσε μέχρι να σιγουρευτεί για τις αντιδράσεις. Γι' αυτό και οι καθυστερήσεις. Τα μεγαλοαφεντικά του MEGA τα οποία κυβερνούν την Ελλάδα 20 χρόνια τώρα, έμπειρα πια, ενδιαφέρονται μόνο για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Έχουν ταχθεί με τη νέα κίνηση των τριων και φοβήθηκαν πως ίσως διασπαστούν και μετά τρέχα γύρευε. Μόλις σιγουρεύτηκαν ότι η λύση Φίλιππου δεν περνάει, σχεδίασαν με το έταιρο πιόνι τους, τον Καραγκιοζοφέρη τη ματαίωση της συνάντησης με αυτόν τον αστείο τρόπο που παρακολουθήσαμε, και προώθησαν εκ νέου τη λύση Παπαδήμου η οποία θα είχε λιγότερες απώλειες.

Απλά τα πράγματα. Αυτοί μας κυβερνούν και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Και ο Σαμαράς και Παπανδρέου αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετούν και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Τους ξεφτιλίζουν απροκάλυπτα και λένε και ευχαριστώ. Τώρα τι έταξαν στον Καρατζαφέρη δεν το γνωρίζω. Μια ζωή θέλει να γίνει υπουργός, ίσως γίνει επιτέλους. Έστω και για λίγο. Για να μην αναφέρω κάτι για τη στάση Παπούλια έτσι; Δεν έχει υποστεί μεγαλύτερη ξεφτίλα από την εποχή που δάνειζε τον Ανδρέα για τη Βίλα. 

Αυτά λοιπόν έγιναν και ακόμα περιμένουμε να παραιτηθεί ο Γιώργος.

Να κι αν παραιτηθεί να κι αν δεν παραιτηθεί τελικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου