Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012 - Προγνωστικά για στοίχημα!

Προγνωστικά λοιπόν πέντε μέρες πριν τις εκλογές. Δε θα αλλάξουν πολλά μέχρι την Κυριακή. Οι διαφοροποιήσεις θα είναι μικρές, οπότε τα στοιχήματα θα είναι ασφαλή όσον αφορά το χρόνο. Κατ' αρχήν μια γενικότερη διαπίστωση. Επειδή τα ποσοστά των μεγάλων είναι ακόμα χαμηλά, βλέπω ως ενδεχόμενο τις επαναληπτικές ακόμα και αν σχηματίζουν κυβέρνηση ώστε να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να ανέβουν. Και θα ανέβουν σημαντικά. Αυτό δηλαδή που ίσως σκεφτούν να κάνουν, αν συγκεντρώνουν 155-165 έδρες μαζί είναι να υποκριθούν διαφωνίες, να επιμείνουν στη μη συγκυβέρνηση που όλος  ο κόσμος θεωρεί δεδομένη και να πάμε σε επαναληπτικες από τις οποίες μόνο οι μεγάλοι θα βγουν κερδισμένοι γιατί όσοι δε θέλουν συγκυβέρνηση θα πειστούν και θα επιστρέψουν. Μετά τις δεύτερες βέβαια θα έχουμε ισχυρή συγκυβέρνηση πάνω από 180 έδρες. Οπότε αν δείτε κάποιο στοίχημα για επαναληπτικές παιξτε το. Το βλέπω και πιθανό και πονηρό.

Κατά τα άλλα πάμε στα ειδικά στοιχήματα και να σημειώσω ότι το στοίχημα παίζεται βάσει των αποδόσεων και όχι των προβλέψεων. Αν μια απόδοση είναι καλύτερη από αυτήν που θα έπρεπε να είναι, ακόμα και αν δε μοιάζει πιθανό το στοίχημα πρέπει να παιχτεί.

Α. ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω ή Κάτω του 10.5%. Πιστεύω ΠΑΝΩ και αυτό δίνει απόδοση 1.72. Είναι καλή.

ΚΚΕ: Εδώ δίνει απόδοση 2.45 για πάνω από 10.5%, 2.95 για κάτω από 9.5% και 2.65 για το ενδιάμεσο δηλαδη 9.5-10.499%. Θα διάλεγα το ενδιάμεσο με 2.65. Για τους πιο συντηριτικούς ας παίξουν το ΚΑΤΩ.

ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ: Το πάνω από 9.5% δίνει 2.4 και το κάτω από 9.5 δίνει 1.5. Αναμφισβήτητα το ΚΑΤΩ. Δεν τιθεται θέμα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Εδώ έχουμε αποδόσεις 2.66 για πάνω από 5.5%, 2.60 για κάτω από 4.49% και για το ενδιάμεσο 2.75. Θα διαλέξω το ΚΑΤΩ.

ΔΗΜ. ΑΡ. : Εδώ αξίζει το ποντάρισμα στο ΠΑΝΩ του 8.5% γιατί δίνει 2.85. Το κάτω δίνει 1.36 και είναι λίγο, δεν το παίζουμε.

ΛΑΟΣ: Πάνω ή κάτω από 3.5% με ίδιες αποδόσεις 1.85. Δε θα μπλέξω. Για όσους θέλουν οποσδήποτε να το παίξουν θα πω ΠΑΝΩ. Και κάτω από 4.

ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣ. Δεν μπαίνουν Βουλή. Αυτό. Δίνει 2.00. Ωραιότατο.

ΠΑΣΟΚ: ΠΑΝΩ από 17.5%. ΠΑΝΩ από 17.5%. ΠΑΝΩ από 17.5%. ΠΑΝΩ από 17.5%. ΠΑΝΩ από 17.5%. Το καταλάβαμε; Δίνει 1.72. Bet your life on it.

Συνδιαστικά θα πόνταρα στους οικολόγους, στους ανεξάρτητους και στο ΠΑΣΟΚ. Δίνει 5.16.

Β. HEAD TO HEAD

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΛΑΟΣ: Χ.Α. 1.36

ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ: Το 2.20 στο ΚΚΕ είναι πολύ. Θα το έπαιζα ακόμα κι αν δεν το πολυπιστεύω.

Γ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ δηλαδή ποιος θα βγει τρίτος.

ΔΗΜ. ΑΡ. με απόδοση 34! Αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα. Είναι μεγάλη η απόδοση.

Το σενάριο των επαναληπτικών που ανέφερα είναι πολύ πιθανό. Υπάρχει χρόνος για εκλογές σε ένα μήνα, μετά τα σχολεία. Ο Παπαδήμος θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός. Θα οξύνουν κι άλλο την αντιπαράθεση, θα πείσουν και κανέναν μικρό να πάει μαζί τους. Θα ανεβάσουν και λίγο το Μάνο ή την Ντόρα. Γιατί αν ο κόσμος δει τη Δράση του Μάνου να έχει 2.5 ή να μένει οριακά έξω, θα τη βάλει μέσα στις δεύτερες. Και αυτός θα πάει με τους μεγάλους. Αυτά. Καλή μας επιτυχία. Θα τα πούμε τη Δευτέρα μετά τις εκλογές να δούμε τι κάναμε! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου