Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η Επόμενη μέρα


Σενάρια επί σεναρίων για την επόμενη μέρα της ψηφοφορίας. Και αν στις προηγούμενες ψηφοφορίες το σκηνικό ήταν λίγο πολύ γνωστό, σε αυτήν τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. 
Θέλετε γιατί ώρα οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι πολλοί, οπότε ο κάθε μικροσκοπικός βουλευτάκος δε φοβάται να πει όχι γιατί δε θα στιγματιστεί, θέλετε γιατι αυτή τη φορά έχει την αβάντα πρωτοκλασάτων στελεχών που με τη δημιουργία νέου φορέα θα τους πάρουν μαζί, θέλετε γιατί ο λαός πλέον είναι ανεξέλεγκτος...Για όλα αυτά ο βουλευτής, ο για τελευταία φορά βουλευτής, θα πει όχι. Αυτή τη φορά με επιχειρήματα. Όχι δε διάβασα, δεν έκανα δεν έρανα. Με επιχειρήματα. Η Κατσέλη, πρώην ΥΠΟΙΚ, είπε με αυτά τα μέτρα χρεοκοπούμε σε έξι μήνες. Ε, αυτό ήθελε ο μικροσκοπικός. Η Βάσω να πει όχι. Αυτό ήθελε ο τίποτας. Έγιναν αυτά και τώρα έρχεται λαίλαπα που δε συμμαζεύεται, ειδικά από αρχηγό χωρίς κύρος. Αν το ΠΑΣΟΚ είχε αλλάξει αρχηγό, θα μαζεύονταν ευκολότερα. Θα είχαν πάει και τα ποσοστά στο 20%. Τώρα με το 8% σου λέει ο άλλος "δε με νοιάζει να μην το ψηφίσω, έτσι κι αλλιώς δε θα επανεκλεγώ. Απλώς θέλω να περπατάω στο δρόμο. Αλλά μου έχει λειψει τόσο πολύ αυτό, αυτή η αναγνώριση που με ώθησε στην πολιτική και με είχε άρχοντα για 30 χρόνια που σας γράφω εκεί που ξέρετε".

Πάμε για δύσκολη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Αν διαγραφούν (που κατά τη γνώμη μου θα διαγραφούν) βλέπω διασπαση. Με Λούκα και Βάσω σε γυναικείο μοντέλο. Έτσι κι αλλίως τώρα όλοι γνωρίζουν πως με ένα ποσοστό 8-9% κυβερνούν. Είναι χρήσιμοι. Δεν είμαστε στην εποχή της αυτοδυναμίας. Τώρα ενισχύεται η δημιουργία νέων κομμάτων που θα έχουν βαρύτητα στην πολιτική σκηνή και θα είναι υπολογίσιμα μεγέθη.

Στη ΝΔ τα πράγματα είναι πιο ευκολά σήμερα. Λιγότεροι αντάρτες καθώς προσμένουν αξιώματα με το 30%. ¨ομως αύριο δε θα έχει 30%. Θα έχει 18-20%. Οπότε τότε τι; Αυτοί οι ίδιοι σημερινοί αμφισβητίες που θα ψηφίσουν όμως ΝΑΙ μόλις δουν τα ποσοσστά να πέφτουν, θα ετοιμάζονται για ΟΧΙ τον Ιούνιο. Δεν είναι μακριά.

Δε μιλάμε για τους υπόλοιπους. Στα υπόλοιπα κόμματα θα τηρηθεί πειθαρχία. Σε όλα. Άλλωστε είναι όλα στρατιωτικά κόμματα. Εκεί έχει απαγχονισμό ως ποινή. Όχι διαγραφή.

Το μνημόνιο 2 θα ψηφιστεί. Και με πάνω από 180. Αυτό έχει σημασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου