Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τα κύρια αποτελέσματα της συνάντησης όπως είχαν προβλεφθεί από το GREECE IN GREED

Διαβάστε παρακάτω τι είχαμε πει πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και τι τελικά συνέβει.  Αν και το σημείο το οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι πολύ κρίσιμο, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που αναφέραμε πριν από μια εβδομάδα εν όψει της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο άρθρο μας:
Συναντήσεις επί συναντήσεων, καυτό, θλιβερό σαββατοκύριακo! 04-02-12

Για το Σαμαρά είπαμε πως: 
"Επιμένει στην κάθετη διαφωνία του για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα καθώς και για το χαμηλό όριο του βασικού μισθού. Η σκέψη του είναι απλή. Προβάλλοντας τόσο καιρό πως τις κόκκινες γραμμές του πρέπει μια φορά να επιμείνει, έστω και την τελευταία πριν τις εκλογές. Σε αυτό ο Σαμαράς δε θα κάνει πίσω. Πολύ απλά γιατι δε θα χρειαστεί. Κανείς, εκτός από τα αγαπημένα μου κανάλια πάλι, δε ζήτησε ποτέ αυτήν την κατάργηση ακόμα. Και αυτά προέβαλαν αυτήν την απαίτηση γνωρίζοντας πως δεν ισχύει, μόνο και μόνο για να διευκολύνουν το σχέδιο της κυβέρνησης σαφώς'' 
Και έτσι έγινε μπορεί να μειώθηκαν συντάξεις και να καταργήθηκαν οργανισμοί, αλλά όσον αφορά το 13ο και 14ο μισθό ούτε λόγος!

Για τον Παπανδρέου απλώς είχαμε πει πως δε θα προβάλει καμια αντίσταση:
Ο Παπανδρέου από την άλλη έχω την εντύπωση πως ενδιαφέρεται μόνον για την επόμενη θέση που θα καταλάβει. Είτε στην ευρώπη είτε σε παγκόσμιο οργανισμό, κάποια συμφωνία είναι ήδη κλεισμένη. Δε θα ζήσει στην Έλλαδα ο Παπανδρέου, δεν έχει και καμία όρεξη άλλωστε. Θέλει όμως τους τελευταίους του μήνες να φύγει έχοντας μεν αφήσει την Ελλάδα ερείπιο αλλα επ ουδενί χρεοκοπημένη. Λέει και ξαναλέει ότι έκαναν θυσίες και έσωσαν την Ελλάδα. 
Και βέβαια δεν προέβαλε καμία αντίσταση, ούτε καν έκανε κάποια δήλωση! Τίποτα!

Και τέλος το κερασάκι στην πολύ καλή μας τούρτα το έβαλε σήμερα ο Καρατζαφέρης για τον οποίο είχαμε πει πως:  
Γι' αυτόν θα προέβλεπα κάτι αναπάντεχο. Γνωρίζοντας πως έτσι κι αλλίώς θα ψηφιστούν τα μέτρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα του εν όψει εκλογών, και επειδή κάποια μέτρα θα υπάρχουν, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Να διαφωνήσει δηλαδή σε όλα ή σε κάτι συγκεκριμένο που δεν επιδέχεται διαπραγμάτευση και εντέχνως να φύγει. Έτσι, και τα μέτρα θα ψηφιστούν και θα μαζέψει όσους έχασε με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση αλλά και το κυριότερο γι' αυτόν, θα κερδίσει τεράστια προβολή για 1-2 εβδομάδες.
 Όπως καταλάβατε και από τα σημερινά έκανε ακριβώς αυτό. Το μπαλάκι στους υπόλοιπους!

Πάντα τέτοια.






1 σχόλιο: