Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Άρθρο αναγνώστη joanpirp


Ηθελε να τον γράψει η Ιστορία

Ήταν το όνειρό του, το παιδικό του όνειρο, ή ίσως ήταν το όνειρο της μητέρα του.  Δεν ξέρω αλλά και λίγο με ενδιαφέρει.
Γιατί να με ενδιαφέρει το δικό του όνειρο όταν εκείνος καταστρέφει τα όνειρα ολόκληρου λαού.  Του δώσανε την κυβέρνηση και κυκλοφορεί ως ο ιδιοκτήτης  της χώρας.  Παρεξήγησε το ρόλο του και νομίζει ότι είναι κύριος κάτοχος των ονείρων, των ελπίδων και των ζωών ενός ολόκληρου λαού. 
Κύριε Παπανδρέου επιτρέψτε μου να σας πω ότι ο λαός δε σας ψήφισε για να το παίζετε ιδιοκτήτης και προύχοντας.  Σας ψήφισε για να τον υπηρετείτε,  και εσείς αυτό το παραβλέψατε.   Καθίσατε στην καρέκλα, γαντζωθήκατε σε αυτή και το μόνο που κάνετε είναι να μιλάτε  για αξιοπιστία την οποία εσείς ο ίδιος κανιβαλίσατε, για σώσιμο χώρας όταν εσείς την έχετε ήδη βουλιάξει και κάθε φορά που προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι της να πάρει μια ανάσα, την ξαναβυθίζετε, και για σκληρές μάχες και διαπραγματεύσεις.  Θα αστειεύεστε βέβαια.  Τίποτα από ότι ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια δεν σας διακαιώνει. Αντίθετα αποδεικνύει περίτρανα ότι μάλλον εκπληρώνετε κάποιων άλλων το σκοπό προσπαθώντας να οδηγήσετε την χώρα στην καταστροφή και να σπηλώσετε αυτόν τον λαό που κάποτε – από άγνοια – σας ψήφισε.  Προσπαθείτε να το παίξετε Έλληνας αλλά δεν πείθετε.
Ξέρετε γιατί κύριε Παπανδρέου?  Γιατί ο Έλληνας δεν προδίδει ποτέ τα ιδανικά του, δεν προδίδει όλα αυτά για τα οποία πολέμησε.  Όχι κύριε Παπανδρέου δεν είσαστε Έλληνας, είστε ένα απλό πιόνι κάποιων οι οποίοι δεν θέλουν την Ελλάδα δυνατή και αυτόνομη.
Όμως ξεχάσατε κάτι κύριε Παπανδρέου και εσείς και οι αυλικοί σας οι οποίοι σήμερα θα κληθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία ήδη κατεστραμμένη και ξεγραμμένη από τον λαό κυβέρνηση...  Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και ότι θα αναδυθεί μέσα από τις στάχτες που εσείς σπείρατε.
Κύριε Πρωθυπουργέ τελικά η ιστορία σας αφιέρωσε κάποιες σελίδες, περιγράφοντάς σας με τα πιο μελανά χρώματα.  Νομίζω ότι είναι καιρός να αποχωρήσετε έτσι ώστε ήρεμος να διαβάσετε τις σελίδες που εσείς γράψατε.  Αντίο σας.

twitter: @joanpirp




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου