Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τρελό, αλλά όλα να τα περιμένουμε απόψε.

Επειδή τα έχουμε δει όλα από αυτήν την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό να περιμένετε κάτι το αναπάντεχο απόψε. Ο πρωθυπουργός πιέζεται να παραιτηθεί ή να θέσει τη χώρα στη διαδικασία της διακυβέρνησής της από κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, κοινής αποδοχής, με χρονικό ορίζοντα τις επόμενες εκλογες μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Με αυτό το πρόσχημα ενδέχεται το βράδυ να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Τώρα πώς δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης όταν πιστεύεις ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει δε γνωρίζω. Αλλά ΠΑΣΟΚ είναι αυτό. Θα μας πει λοιπόν σήμερα στην ομιλία του ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση κοινώς αποδεκτή, αλλά ότι δεν πρέπει να μείνει η χώρα ακυβέρνητη. Δηλαδή αν πηγαίναμε σε εκλογές σε έξι εβδομάδες δε θα ήταν αυτός πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές; Τελοσπάντων, πολλά δεν καταλαβαίνουμε. Άρα με το δικό του μυαλό, θα μας πει ότι δεν παραιτείται, ότι ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης και ότι εν καιρώ θα κινήσει τις διαδικασίες για τέτοια κυβερνηση. Έτσι θα καμφθούν οι αντιστάσεις των ανταρτών και με ήσυχη τη συνείδησή τους θα ψηφίσουν ξανά ΝΑΙ. 

Λοιπόν αυτός ο άνθρωπος είναι ικανός να μας πει ότι πήρε εντολή από την κοινοβουλευτική του ομάδα να συνεχίσει το έργο του, και να μην κάνει τίποτα από όλα αυτά. 

Είναι ικανός να δώσει συγχαρητήρια στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τη στάση και την υπευθυνότητά της και να προχωρήσει σαν να μην τρέχει τίποτα. Με το ίδιο στυλ που επέστρεψε από τις Κάννες. Ατάραχος. Σαν να μην είχε γελοιοποιήσει μια ολόκληρη χώρα σε όλον τον κόσμο και σαν να μην πήγε να καταστρέψει ολόκληρη την Ευρώπη. 

Οπότε αν, αν πάρει ψήφο σήμερα, μην περιμένετε αλλαγές. Θα κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα. Όμως αυτά τα καθάρματα που θα του δώσουν σήμερα ψήφο με διάφορα προσχήματα στα οποία αρέσκονται δε θα έχουν ευκαιρία να μας εξηγήσουν το λόγο που το έκαναν. Δε θα μείνει κανείς όρθιος.

Είναι ένα από τα σημερινά σενάρια το οποίο μου μοιάζει όχι τόσο πιθανό αλλά άκρως πασοκικό. Η σημερινή εκτίμησή μου όπως βλέπω τα πράγματα αυτή την ώρα είναι πως αν φτάσουμε στην ψήφο θα είναι επειδή θα την πάρει. Αλλιώς θα παραιτηθεί νωρίτερα. Δε θα χάσει μέσα στη Βουλή

Ούτε αυτό δεν ξέρει.



2 σχόλια:

  1. Όλα να τα περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί σχολίου, χθεσινή μας επικαιροποιημένη παρέμβαση
    http://theexantas.blogspot.com/2011/11/blog-post_3874.html

    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

    ΑπάντησηΔιαγραφή