Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα: Η τελευταία τους απάτη.

Δε θέλω να σας χαλάσω την όρεξη και το κέφι, αλλά δημοψήφισμα αποκλείεται να γίνει. Ένα παιχνιδάκι είναι το οποίο θα κρατήσει 10-15 μέρες ώσπου να εξυπηρετηθούν  οι φίλοι του Jeffrey εν όψει συνόδου G-20 και να περάσει και η πολύπαθη 17η Νοεμβρίου αναίμακτα. Έτσι κι αλλιώς έχει αναγγείλει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή. Είστε σίγουροι πως θα την πάρει; Οι "μεγάλοι" του ΠΑΣΟΚ που επιζητούν να αλλάξει η προεδρία έχουν βρει ήδη τους μικρούς και ασήμαντους τους οποίους θα πιέσουν να πουν όχι, τάζοντάς τους κανένα ψίχουλο.   Πιστεύω πως έστω και ένας-δυο να βρεθούν και ακόμα και αν δεν πέσει η κυβέρνηση κάτω από 151, θα πάμε σε εκλογές. Βαρέθηκε και ο Jeffrey βαρέθηκε και ο χοντρός να είναι νούμερο δύο. Όχι ότι θα γίνει σίγουρα νούμερο ένα, πολύ αμφιβάλλω, αλλά ένας εγωκεντρικός φιλόδοξος μόνο αυτό σκέφτεται.

Από εκεί και πέρα αν στοιχηματίσουμε ποιοι θα πουν όχι, θα έλεγα ως υποψηφίους τη Μιλένα, το Μίμη, κάποιον από την Κρήτη λόγω Ντόρας, και κάποιον από τους προσκείμενους στους Λοβέρδους. Εκτός και αν γίνει κάποια προσυνεννοημένη "έκπληξη" και δούμε κάποιο μαζικό όχι (20-30), ώστε να μη στοχοποιηθούν δυο-τρεις. Θα δούμε.

Αν πάλι πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, πάλι δε θα γίνει δημοψήφισμα, διότι θα έχουμε εκλογές πιεζόμενοι από τους δανειστές ώστε να μας δώσουν τα λεφτά. Δεν τη βγάζουμε μέχρι τέλος Ιανουαρίου χωρίς λεφτά όπως επίσης είναι σίγουρο πως δε θα μας δώσουν  αν δεν έχει ξεκαθαρίσει το πολιτικό κλίμα.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το δέντρο στο Μαξίμου θα το στολίσει η Γεωργία και γύρω του θα διαβάζουν Π.Δέλτα. Ας το χαρούν κι αυτοί γιατί δε θα έχουν και πολλά Χριστούγεννα εκεί. 

Όσο για εμάς, εκτός από το ότι δε θα βλέπουμε πια το αυστηρό, υπουργικό ύφος του άσχετου Βαγγέλη και δε θα ζούμε την καθημερινή βλακεία του Jeffrey, δε θα αλλάξουν και πολλά. Θα πει κανείς σημαντικά δεν είναι αυτά; Πώς δεν είναι. Αλλά κρατούν λίγο. Μόλις τους ξεχάσουμε θα γυρίσουμε στα ίδια, στα δύσκολα. 
Όμως είναι τοσο μεγάλη η ανάγκη του λαού να ταπεινώσει αυτούς τους αλαζόνες δικτάτορες, καταπατητές του συντάγματος που καλά κάνει και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα. Ας φύγουν και ό,τι γίνει. 
Συμφωνώ.


Υ.Γ. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, μην τα ξαναλέμε, δραχμή, ανεξαρτητοποίηση Κρήτης (Ντόρα), πόλεμος στην περιοχή, αλλά ποιος νοιάζεται!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου