Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πρόεδρε ο κόσμος πεθαίνει: Κι όμως πήγε...

Αγαπητέ λαέ,

Εσύ ο απαίδευτος λαός, που εκλέγεις αυτούς που σε βιάζουν για χρόνια δίχως να σου δίνουν λογαριασμό, που δεν έχεις σπουδάσει στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, που δεν ανήκεις στα κλειστά clubs των προνομιούχων, σήμερα, μια τέτοια μέρα θα παρουσιαζόσουν στις παρελάσεις όπως έκανε η πολιτική ηγεσία, τοσο προκλητικά και απροκάλυπτα; ¨Όχι βέβαια. Γιατί μπορεί να μην έχεις όλα τα παραπάνω, αλλά έχεις τσίπα.

Δηλαδή με λίγα λόγια σήμερα τι περίμεναν ότι θα εκανε ο κόσμος; Την πείνα και την αδικία στην άκρη και θα χειροκροτούσε; Σαν να μην συμβαίνει τίποτα; Ναι. Γιατί θεωρούν το λαό τόσο κουτό και τόσο εύκολα χειραγωγήσιμο που δεν περίμεναν αντιδράσεις. Οι πολιτικοί που αποπειράθηκαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση δήλωσαν έκπληκτοι για την αντίδραση του κόσμου. Δεν περίμεναν όπως δήλωσαν να καταλύσουν τη δημοκρατια και τους θεσμούς μια τόσο σημαντική μέρα και για ακόμα μια φορά έκαναν λόγο για 20-30 άτομα τα οποία χάλασαν το κλίμα. Απίστευτο και όμως αληθινό. Ή δεν έχουν καταλάβει τίποτα ή φοβούνται τόσο να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα που γίνονται μέρα με τη μέρα περισσότερο επικίνδυνοι. Μα να αποδοκιμάσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Μα ο Π. της Δ. με τη στάση του τους φτύνει στη μούρη καθημερινά. Έτσι αμέτοχος των εξελίξεων, υποχείριο της κυβέρνησης και θλιβερός παρατηρητής της εξαθλίωσης της χώρας όπου είναι ο Ανώτατος Άρχοντας! Με κλειστά αυτιά και κλειστό στόμα να είναι ενα τηλεκατευθυνόμενο, άβουλο πιονάκι. Ποιος; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας που γέννησε δημοκρατία και δίδαξε πολιτισμό! 

Όμως φοβάται. Τρέμει να παραιτηθεί γιατί θα αρχίσει να κάνει κάτι που δεν έκανε ποτέ στη ζωή του. Θα πληρώνει! Μαλάκας είναι; Τώρα που δεν υπάρχει σάλιο αυτός θα αρχίσει να πληρώνει λογαριαμούς και υπηρεσίες; Σκεφτείτε το. Έχει ακόμα 2-3 χρόνια με ετήσιο μισθό άνω των 200.000 και έξοδα 0. Δηλαδή καμιά 500άρα σίγουρη no matter what. Ποιος θα τα πετούσε αυτά για να σώσει τους πεθαμένους; Ποιος θα στερούνταν μισό εκατομμύριο εξ ολοκλήρου δίχως κόπο; Αλλά γι' αυτό αγαπητέ πρόεδρε, επειδή στη θέση σου σχεδόν όλοι θα έκαναν το ίδιο δεδομένου των συνθηκών, γι' αυτον ακριβώς το λόγο κάτσε σπίτι σου και βούλωσέ το. Μην υπάρχεις. Σκάψε λαγούμι, παίρνε τα λεφτά και κρύψου. Μην προκαλείς κι από πάνω. Γιατί τότε δε θα μπορέσεις να ξεφύγεις από την οργή του κόσμου. Ό,τι και αν αντιπροσωπεύεις, όποιους κι αν κατηγορείς. Γιατί ο κόσμος αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει την πείνα και τη εξαθλίωση. Ο λαός σου είναι παραδειγμα προς αποφυγήν και η χώρα σου η πιθανή αιτία για μια παγκόσμια κατρακύλα. Κι εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι. Αφού λοιπόν ζεις εκεί, μείνε εκεί και άσε μας ήσυχους με τα προβλήματά μας.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις κάποιον που μπορεί ενδεχομένως να σου λύσει μέρος των προβλημάτων σου να κάθεται απαθής, αδιάφορος και χορτάτος να σε κρίνει και από πάνω για τις αντιδράσεις σου.

Αυτά και δρόμο. Η ιστορία συνεχίζει να γράφει, με τα ίδια γράμματα που έγραψε και τα δικά σου κατορθώματα στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ο μεγάλος δανειστής.Ο λαός δυστυχώς το ξεχνά, αλλά ευτυχώς με τις πράξεις σου του το υπενθυμίζεις...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου