Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οι τρεις αλεπούδες και το μπλε, φιλόδοξο αλλά αλεπουδάκι

Σοφή κίνηση των τριών του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το προσωπικό, πολιτικό τους μέλλον στο δρόμο για την αρχηγία, αρχικά, αλλά βασικότερα για την πρωθυπουργία αργότερα. Καλύτερο σημείο ώστε να βγουν και να δηλώσουν αυτή την αντίθεση δεν υπήρχε. Μελετημένο και στρατηγικό. 
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τελειώσει. Η ΝΔ είναι μπροστα κατά πολύ και δεν καλύπτεται το κενό. Ειδικά και με τα μέτρα που έρχονται μάλλον θα αυξάνει. Στη διαδοχή του ΠΑΣΟΚ θα ήταν υποψήφιος φαντάζομαι και ο Βενιζέλος. Όμως το δικό του χαρτί έχει καεί, ειδικότερα αφού δε θα έχει και την υποστήριξη της Αγίας Τριάδας. Το μόνο πρόβλημα στο δρόμο για την πρωθυπουργία είναι ο Αντ. Σαμαράς. Αν ο Σαμαράς κυβερνήσει στο τέλος της τετραετίας ΠΑΣΟΚ, θα βρει έναν στρωμένο δρόμο από φόρους και μέτρα και το μόνο που θα κάνει θα είναι ίσως να ελαφρύνει τα πραγματα. Αν γίνει αυτό θα κυβερνήσει για τρεις τετραετίες ως άλλος Αντρέας και μέχρι τότε...Αν όμως κυβερνήσει τώρα και φάει και αυτός τη φόλα, με τελειωμένη τη ΝΔ και ένα νέο ΠΑΣΟΚ χωρίς Βενιζέλους και Πάγκαλους, αλλά με πρόεδρο Λοβέρδο ενδεχομένως να σου το πάλι στην εξουσία. 

Φαντάζομαι, και λογικά, μόλις ξεκαθαρίσουν τα κουρέματα και τα ξυρίσματα, οι επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκλογές με στόχο σαφή να κυβερνήσει ο Σαμαράς το συντομότερο δυνατό. Τώρα που η πατάτα ακόμα καίει. Σε 10-15 μέρες αν όλα έχουν πάει βάσει προγράμματος θα έχουμε μάθει τελικά πόσα χρωστάμε και τι χρειάζεται να γίνει ώστε να πληρωθούν. Θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο της ευρωζώνης και τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα. Τότε λοιπόν θα είναι η ώρα για εκλογές. Το είπε άλλωστε και η Βάσω. Πολιτικές πρωτοβουλίες. Δηλαδή θα το ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αλλά μετά εκλογές. Εκλογές και ο πάντα φιλόδοξος Αντώνης, όπως το ΄92-93 θα πέσει στην παγίδα. Στην ίδια παγίδα που έπεσε και ο Βενιζέλος αποδεχόμενος το ΥΠΟΙΚ. 

Καλύτερα λιγότερο έξυπνος αλλά μεθοδικός παρά πανέξυπνος αλλά υπερβολικά φιλόδοξος. Αυτό έχει διδάξει η ιστορία και αυτό θα μας ξαναδιδάξει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου