Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι αποφασίζουν, η Τρόικα εκτελεί...

Αναβολή της επίσκεψης Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι οι διαπραγματεύσεις με την τριμερή επιτροπή πάνε κατά διαόλου και ότι η παρουσία του Παπανδρέου στην Ελλάδα κρίνεται απαραιτητη. Δηλαδή όταν είναι εδώ, αυτός κάνει τις διαπραγματεύσεις; Όχι βέβαια. Είναι δυνατόν να έχεις τόσα οικονομικά προβλήματα ως χώρα, να είναι προγραμματισμένο ένα πολύ σημαντικό ταξίδι στην ισχυρότερη χώρα του κόσμου κι εσύ να προφασίζεσαι την Τόικα για να μην πας; Όχι. Το θέμα είναι απλό. Ένα ενδεχόμενο επεισόδιο με την Τουρκία όσο ο Παπανδρέου θα βρίσκεται ανήμπορος στις ΗΠΑ και στις συνελεύσεις του ΟΗΕ... Ίσως όχι άμεσο (δλδ Ελλάδα - Τουρκία) αλλά ένα γενικότερο το οποίο να εμπλέξει και εμάς όπως Κύπρος και Ισραήλ με Τουρκία ή Κύπρος με Τουρκία. Ο Ερντογάν δε θα τα βάλει απ' ευθείας με τους Εβραίους γιατί η Αμερική θα επέμβει και το παιχνίδι θα χαθεί πριν αρχίσει. Εμείς όμως και η Κύπρος είμαστε  εύκολοι στόχοι και χρόνια δοκιμασμένοι και το σχέδιο είναι το εξής:

Με πρόφαση την ΑΟΖ της Κύπρου και της σύμπραξης Κύπρου με Ισραήλ, η Τουρκία δημιουργεί έντεχνα μια αναταραχή στη Μεσόγειο που ίσως και να οδηγήσει σε ένα διπλωματικό επεισόδιο, ίσως και ελαφρώς στρατιωτικό. Ελαφρώς προς το παρόν. Ξέρει ότι δεν έχει διεκδικήσεις από Κύπρο και Ισραήλ αλλά αλλού στοχεύει. Με το φόβο του πολέμου στην περιοχή, το ΔΝΤ και οι λοιποί δε θα ρισκάρουν νεα χορήγηση δανείου στην Ελλάδα, με συνέπεια την απόλυτη αναταραχή στα εσωτερικά μας. Θα είναι η έκτη δόση, θα είναι η έβδομη δεν έχει σημασία. Αυτός είναι και ο βραχυπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας. Να μη δοθούν νέα χρήματα στην Ελλάδα ώστε να οδηγηθεί ο λαός σε εξαθλίωση και μετά πού οργάνωση και κουράγιο για πόλεμο. Μόλις λοιπόν κριθεί ότι είναι η καταλλήλη εποχή θα γίνει το ντου. Δεν είναι τυχαίο που γίνονται όλα αυτα στη Μεσόγειο 10 ημέρες πριν αποφασιστεί η χορήγηση της δόσης. Ποιος τρελός θα έδινε χρήματα σε μια εμπόλεμη χώρα; Πώς θα τα πάρει πίσω; 

Οι Τούρκοι είναι πανέξυπνοι και η συγκυρία η καλύτερη δυνατή εδώ και πολλά χρόνια για να βάλουν και τα δύο πόδια στο Αιγαίο το οποίο μόνο στα χαρτιά δεν είναι δικό τους. Έχω την εντύπωση πως πάμε για πόλεμο στην περιοχή ο οποίος θα γενικευτεί μόνο αν εμπλακεί το Ισραήλ. Δε θα περιμένουμε πολύ να δούμε τη συνέχεια. 

ΥΓ. Μην πληρώσει κανείς τις έκτακτες εισφορές μέχρι και την τελευταία προθεσμία. Σε καιρό πολέμου τα χρέη παραγράφονται...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου