Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Ε, τα πράγματα πλέον είναι απλά. Αν δεν έχουμε κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές πάμε για εμφύλιο που θα οδηγήσει σε γενικότερη σύρραξη στην περιοχή. Δεν υπάρχει αμφιβολία και όποιος δεν το βλέπει, πρόβλημά του. 

Στις εκλογές κατεβαίνουν ούτε ξέρω πόσα κόμματα, ενώ θα έπρεπε να κατέβαιναν δυο. Να τελείωνε αυτή η ιστορία. Να υπήρχε ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Δυο στρατόπεδα. Δυο σχηματισμοί. Ο ένας σχηματισμός με επικεφαλής τη ΝΔ και ο άλλος με το ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πάρει το 50+ κυβερνά. Να είχαν προσχωρήσει όλα τα κόμματα σε όποιον συνδυασμό τους εξέφραζε περισσότερο, χωρίς πολλά πολλά, δεν είμαστε για πολλά πολλά, και η υπόθεση να κρινόταν δημοκρατικά και όμορφα. Και ό,τι αποφάσιζε ο κόσμος. Σωστά ή λανθασμένα θα το έκρινε η ιστορία. Τώρα πάμε πάλι σε ακυβερνησία που οφείλεται στην ανικανότητα των ξοφλημένων πολιτικών για συνεννόηση. Τούτη την ύστατη στιγμή. Οι αλητήριοι. Και βγαίνει ο Βενιζέλος ο ελεεινότερος όλων και προτάσσει εθνική ενότητα. Εθνική ενότητα όταν το κόμμα του είναι στο 10%. Το κάθαρμα. Για να ξανακαθίσουν πάλι στις ίδιες καρέκλες. Για να ξανακυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Ρε άντε στο διάολο παλιοαλήτη. Καταστρέψατε τη χώρα και τον Έλληνα 20 χρόνια. Και θέλεις άφεση αμαρτιών. Σκουπίδι της πολιτικής. Σκουπίδι της ανθρωπότητας.

Δυο σχηματισμοί. Ξεκάθαρες λύσεις. Ξεκάθαρα προγράμματα. Ας δούμε αναλυτικά ό,τι ξέρουμε από τον καθένα στους βασικότερους τομείς αντιπαράθεσης (Οι Έλληνες πολιτικοί είναι τόσο γελοίοι που διαφωνούν σε όλους τους τομείς, δεν υπάρχει πουθενά ταύτιση απόψεων. Είναι τρομερό!)


(Σημ. Σχολιάζουμε τα προγράμματα και θεωρούμε δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να τα εφαρμόσουν ατόφια, αλλιώς δεν έχει νόημα η συζήτηση)

Ας μην ονομάσουμε τα κόμματα εξ αρχής. Ας πούμε ο Α και Β. Και θα κρίνουμε στο τέλος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάμε στα βασικά. Από τον Α ακούσαμε ένα πρόγραμμα κάποιων σημείων οικονομικής εξυγείανσης. Τα βασικότερα σημεία η μείωση φορολογικών συντελεστών και ΦΠΑ, τακτοποίηση οφειλών σε ανώτερο ποσοστό 25-30% επί του εισοδήματος, παράταση χρόνου αποπληρωμής των εθνικών δανείων, ΑΟΖ, αύξηση αφορολόγητου, ομαλή μείωση του Δημοσίου μέσω εφεδρίας και συνταξιοδοτήσεων κά. Και από την άλλη τα σημεία του Β, επαναφορά μισθών και συντάξεων προ μνημονίου, αύξηση φορολογίας των επιχειρήσεων, φορολογία στα υψηλά εισοδήματα, νέοι φόροι στην κατοικία, κρατικοποιήσεις ζημιογόνων οργανισμών που αποκρατικοποιήθηκαν, κρατικοποιήσεις των τραπεζών κατάργηση της δανειακής σύμβασης, 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο. Αυτά τα είπαν. Δεν είναι από το μυαλό μου. ΤΑ ΕΙΠΑΝ. Και παρόλα αυτά ο κόσμος είναι μοιορασμένος στα δυο! Απίστευτο.  Πώς είναι δυνατό να αυξήσεις τη φορολογία στις ήδη πεθαμένες επιχειρήσεις ρε παπάρα; Θα απολύσουν κόσμο, θα φύγουν από την Ελλάδα, θα γίνει χάος. Πώς θα προσλάβεις κι άλλους στο δημόσιο; Με τι λεφτά; Με τι λεφτά θα κρατικοποιήσεις τις τράπεζες ρε άσχετε, επικίνδυνε τύπε; Τι μαλακίες είναι αυτές που ακούμε; Τι Παπανδρεικές παπαριές του '80 είναι αυτές ρε βλάκες; Ακόμα χειραγωγείτε το λαό τάζοντάς του λαγούς, και θα τους βάλετε τα πετραχήλια στον κώλο. Ποια δραχμή, ποιο ευρώ. Εδώ μιλάμε για θάνατο.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ο Α μιλάει για μαζικές απελάσεις, χώρους φιλοξενίας των λαθρομεταναστών, πάταξη του παρεμπορίου, ενισχύση της προστασίας των συνόρων κτλ Λογικά πράγματα. Δε θα τα κάνει, αλλά έχουν λογική, πώς να το κάνουμε δηλαδή;  Ταξιδιωτικά έγγραφα ο Β στους μεταναστες για να πάνε διακοπές στην Ευρώπη. Εδώ γελάμε. Να πάνε μια Βαρκελώνη, ένα Μόναχο και να ξανάρθουν. Να πάνε μια Ίμπιζα, ένα Κάπρι. Πού θα βρουν καλύτερα ρε άσχετε από δω; Γιατί να φύγει ο λαθρομετανάστης όταν στη χώρα σου ανθεί η παρανομία και το παρεμπόριο; Να πάει στη Γερμανία ή στη Αγγλία να τρώει ξύλο; Εδώ θα κάτσει να αλωνίζει. Ανενόχλητος.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Α υποστηρίζει πως θα επαναφέρει τους μισθούς των αστυνομικών στα παλαιότερα επίπεδα, θα ενισχύσει τις περιπολίες, θα καταργήσει το άσυλο, θα αυστηροποιήσει τις ποινές. Ο Β θα αφοπλίσει τους αστυνομικούς και θα τους στείλει στις γειτονιές. Θα καταργήσει τα ΜΑΤ. Ναι δε χρειάζονται. Για τον Β τα ΜΑΤ είναι μόνο για τις διαδηλώσεις δεν έχουν άλλο αντικείμενο, και θα μειώσει του εξοπλισμούς. Είπε συγκεκριμένα πως θα το ρισκάρουμε. Το είπε δημόσια. Ο επικίνδυνος και άσχετος είπε δημόσια πώς θα μειώσουμε τις δαπάνες για την άμυνα και θα το ρισκάρουμε.

Σε αυτούς τους τομείς εστιάζεται η αντιπαράθεση των κομμάτων. ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ. Δεν είναι αποκυήματα φαντασίας αν και μοιάζουν πολλά από αυτά. 

Κοροιδευόμαστε μου φαίνεται. Η Ελλάδα άκουσε, διάβασε και επεξεργάστηκε τα παραπάνω σημεία, τα βασικά, και είναι μοιρασμένη στα δυο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Και φανατικά μάλιστα. Ο Τσίπρας κατάφερε να πάρει με το μέρος του όλους τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και να τους πουλήσει τα ίδια που τους πουλούσαν τόσα χρόνια. Και αυτοί τσιμπάνε ξανά. Θα πάρουμε τα λεφτά από τους πλούσιους και θα σας τα μοιράσουμε! Θα συνεχίζετε να μη δουλεύετε και θα δουλεύουν άλλοι για εσάς. Θα προσλάβουμε όλο σας το σόι να τρώει από τα λεφτά των ιδιωτικών υπαλλήλων και των επιχειρηματιών... Ναι μαλάκα μου, όμως η κατάρρευση ήρθε επειδή τελείωσαν τα λεφτά αυτών των ανθρώπων. Και οι τεμπέληδες δημόσιοί σου παράγουν μόνο φραπέ. Και νύχι. Και δεν μπορούν να συντηρήσουν την οικονομία. Κι εσύ εκεί. Να τους προστατεύεις. Να θέλεις να τους συντηρήσεις με ξένα λεφτά. Να τους πουλάς φύκια και τεμπελιά.

Κούρασε αυτή η ιστορία. Αυτή η νεοελληνική, πολιτική ιστορία κούρασε και αηδίασε όλους. Τουλάχιστον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με αίμα, βία, πείνα η υπόθεση αυτή έφτασε στο τέλος της. Η δική μου πρόταση είναι να μην ψηφίσετε άλλα κόμματα. Χεστήκαμε για την πολυφωνία. Η πολυφωνία είναι για υγιείς κοινωνίες με υγιείς, σκεπτόμενους πολίτες. Δεν είμαστε τέτοιοι. Να επιλέξετε ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Να ξεμπερδεύουμε. Όπου κλίνετε περισσότερο. Δεν πάει άλλο.





7 σχόλια:

  1. You have it exactly,one or the other,left or right,in or out!
    Just keep in mind though, that Aexis/Robin Hood who lives in the wonderland of Alice will have us all living in the film.....Mad Max!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει που παραθέτεις τα πράγματα έτσι όπως τα είπαν. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
    Πάμε να δούμε τις σοφίες σου :

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    «Πώς είναι δυνατό να αυξήσεις τη φορολογία στις ήδη πεθαμένες επιχειρήσεις ρε παπάρα;»

    Βρε «μη παπάρα», γιατί δεν λες πότε απάντησαν έτσι εκπρόσωποι του Σύριζα; Όταν πριν τους είχαν ρωτήσει για το τι θα κάνουν έτσι και η Ε.Ε. τους κόψει τη χρηματοδότηση (μετά τις καταγγελίες, κτλ). Η δική σου πρόταση θα ήταν να βάλουμε χαράτσι στο νερό; Για πρότεινε κάτι ρε φωστήρα. Επίσης μήπως άκουσες κάτι για πλαφόν, για φορολόγηση από κάποιο όριο και πάνω; Μπα…






    «Θα απολύσουν κόσμο, θα φύγουν από την Ελλάδα, θα γίνει χάος.»

    Όσες έχουν φύγει, έχουν φύγει. Αυτές που είναι ακόμα εδώ, θα μείνουν. Αλλά ακόμα και να φύγουν, τουλάχιστον ας τους πιάσουν πριν να βγάλουν και άλλα λεφτά έξω. Όπως οι άλλοι «φιλέλληνες» που έχουν βγάλει 600+ δις στην Ελβετία (θυμάσαι το Βενιζέλο;). Εσύ μπορεί να θέλεις να πας να τους παρακαλέσεις (Σαμαράς) για να τα φέρουν μέσα, χωρίς (πιθανά) να τους ελέγξεις πως τα έβγαλαν, αν είναι νόμιμα, κλπ. Δηλαδή, εγώ σε έχω κλέψει σαν χώρα, δεν με έχεις φορολογήσει για αυτά, και τώρα θα με παρακαλέσεις. Συγχαρητήρια. Θέλω να πιστεύω ότι είσαι έτσι και στην προσωπική σου ζωή. Θα ήθελα να συναντηθούμε για να σου κλέψω όλα όσα έχεις στο σπίτι σου. Μετά, θα έρθεις να με παρακαλέσεις και να με πληρώσεις (=το κέρδος που θα βγάλει ο φοροφυγάς) για να στα δώσω. Έτσι; Και μετά από είκοσι χρόνια που θα μας έχουν εκμεταλλευτεί, να τα ξαναβγάλουν πάλι έξω με υπερκέρδος και κομπίνες, και μετά εμείς χρεωμένοι, και μετά…
    Τι λες ρε φίλε; Εγώ θα τους κυνηγούσα και στην Αυστραλία ακόμα. Ακόμα και να μην υπάρχει δυνατότητα διεθνούς διώξεως μέσω Ιντερπόλ (για φοροδιαφυγές, ξέπλυμα χρήματος, κλπ), θα έστελνα την ΚΥΠ, θα έστελνα μαφιόζους, δεν ξέρω τι θα έκανα, πάντως αυτοί δεν θα χαίρονταν αυτά που έχουν κλέψει από τη χώρα. Θα μιλήσω με αυτούς; Θα τους παρακαλέσω; Τρελός παπάς σε βάφτισε.

    «Πώς θα προσλάβεις κι άλλους στο δημόσιο; Με τι λεφτά;»

    Αυτό που γράφεις για 100.000 πιο πάνω, μάζεψέ το. Δεν υπάρχει πουθενά στο πρόγραμμα. Αν δεν δώσεις link από το τωρινό πρόγραμμα του Σύριζα που να το λέει αυτό, τότε απλά ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ. Αλλιώς, ΚΟ,ΚΟ,ΚΟ,ΚΟ.
    Τώρα, νομίζεις ότι δεν χρειαζόμαστε άτομα στα νοσοκομεία; Μην μου πεις ότι δεν έχουμε λεφτά, γιατί αυτό δεν με ενδιαφέρει. Ας πάει να τα βρει από τις επιχειρήσεις, από τους καναλάρχες, από οποιονδήποτε. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Αν αυτοί δεν θέλουν, ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ. Απλά, σε όσους αρέσουμε. Αν δεν δεχτούν να συνεισφέρουν αυτά που πρέπει, και περιμένουν από σένα και από μένα, δεν πειράζει. Ας μείνουμε εγώ και εσύ να παλέψουμε. Ο Ναπολέοντας είχε πει : «Καλύτερα ένας πιστός στρατιώτης, παρά χίλιοι άπιστοι».
    Δεν χρειαζόμαστε φύλακες σε μουσεία; Αν δεν βρεθούν από μετατάξεις (που το είπε σήμερα), τότε να προσληφθούν. Ξέρεις πόσο πουλιέται ένα αγαλματάκι 30-40 εκατοστά στη «μαύρη αγορά»; Άμα είναι να πάμε να τα πουλήσουμε να ξεχρεώσουμε. Ή θα συμφωνήσουμε ότι πρέπει να τα προστατέψουμε ή πούλα τα.
    Και διάφορα τέτοια «λογικά» σε διάφορους τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Με τι λεφτά θα κρατικοποιήσεις τις τράπεζες ρε άσχετε, επικίνδυνε τύπε;»
    Ρε ακίνδυνε τύπε. Πες μου πόσα λεφτά έχουν πάρει οι τράπεζες από τον Κωστάκη και πέρα. Ξεχώρισέ τα σε μετρητά και σε εγγυήσεις του κράτους. Πες μου τώρα πόσο είναι η χρηματιστηριακή τους αξία. Δηλαδή, αν εγώ θέλω να τις αγοράσω, είμαι ο Σόρος, ο τάδε Λεφτάς, και θέλω να τις αγοράσω. Πόσο κοστίζουν;
    Άκου το παράδειγμα. Εγώ μένω σε ένα δυομισάρι, το οποίο σε λίγο θα μου το πάρει η τράπεζα γιατί δεν έχω να πληρώνω τις δόσεις. Η αξία του δεν είναι πάνω από 80.000 ευρώ. Εσύ, θα δεχόσουν να μου δώσεις 500.000 χιλιάδες για να καλύπτω τα έξοδα του σπιτιού στην τράπεζα; Δεν θα ήθελες να έχεις έλεγχο των χρημάτων που μου δίνεις για να αποπληρώνω τις δόσεις και να μην τα τρώω για να αγοράζω αυτοκίνητα, μπουζούκια, κλπ.; Είπες όχι; Θες να το κάνουμε;




    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Την πάταξη του παρεμπορίου του Α τη βρίσκεις λογική. Και ο Β τη λέει, όμως το θέμα είναι ποιος θα την κάνει. Το άλλο του Α για φύλαξη των συνόρων και αυτό το βρίσκεις λογικό. Ποιος θα το κάνει; Πάλι καλά που λες ότι δεν θα τα κάνει.
    Για τα ταξιδιωτικά έγραφα τώρα. Κοίτα να δεις ρε παλικάρι. Το πρόβλημα είναι στην οποιαδήποτε χώρα (ας λέμε Πακιστάν, αλλά δεν είναι μόνο αυτό), πηγαίνουμε εμείς σαν «πολιτισμένοι δυτικοί» και παίρνουμε τον πλούτο τους για ψίχουλα, εξασφαλίζοντας φτηνές πρώτες ύλες για τους πολίτες μας (έστω για όσους μπορούν). Αυτό δημιουργεί στο κάθε Πακιστάν ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ. Αυτές οι στρατιές δεν θα σταματήσουν πουθενά, μέχρι να βρουν ένα πιάτο φαγητό. Είναι δύσκολο μέχρι εδώ;
    Εμείς τώρα σαν χώρα, είμαστε στο δρόμο τους για την αναζήτηση καλύτερης ζωής. Όταν υπογράφαμε το «Δουβλίνο 2», οι Ευρωπαίοι το ήξεραν. Ο τότε «καταλληλότερος» Σημίτης, όσο ηλίθιος και να ήταν, θα το ήξερε. Δέχτηκε όλο αυτό γιατί είναι οσφυοκάμπτης και βέβαια για τα ψίχουλα που του έδιναν για όλη αυτή τη φάση (πιθανά για να οικονομάει).
    ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ, κλπ.
    Απλά το σπας. Βάζεις απευθείας σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη-Βερολίνο. Στο δεύτερο τρένο θα συμβούν τα εξής : α)τσακωνόμαστε και μας πετάνε έξω, β)δέχονται άλλη λύση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους στους εξαθλιωμένους ανθρώπους που φτάνουν στα σύνορά μας.
    Θα ξέρουν όμως ότι έτσι και αποφασίσουν το «α», τότε είναι που θα τους στέλνουμε εκεί πακέτο 100%. Δική τους απόφαση…


    ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    Πες μου για ποιον άλλο λόγο υπάρχουν τα ΜΑΤ, εκτός από τις διαδηλώσεις και τα γήπεδα; Στα γήπεδα να πάρει ο Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης ιδιωτικούς αστυνομικούς (θέσεις εργασίας βρε), με πολύ μεγάλες ποινές σε περίπτωση ταραχών.
    Στις διαδηλώσεις τώρα. Έχεις κατέβει ποτέ σε διαδήλωση; Έχεις νιώσει ποτέ κομμάτι του όχλου που διαμαρτύρεται για κάτι (σωστό κατά τη γνώμη του, αν και αυτό μπορεί να είναι λάθος σε μια ευρύτερα αποδεκτή λογική). Ο ματατζής λοιπόν λαμβάνει την εικόνα του «εχθρού», χωρίς όμως αυτός να είναι ο «εχθρός», αυτός που μου έχει κάνει κάτι. Το να το δοκιμάσουμε αυτό, γιατί σου προξενεί φόβο; Τόσα χρόνια με τα ΜΑΤ, τι έχουμε καταφέρει; Δεν γίνονται φασαρίες;
    Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Έχεις ακούσει τίποτα κακόβουλες ανακρίβειες για σύνδεση των Ματ με παρακρατικούς που επιδιώκουν και προκαλούν τα επεισόδια; Αυτή την εκδοχή την έχεις απορρίψει τελείως.
    Η μεγάλη σου γελοιότητα όμως είναι αυτό με τους εξοπλισμούς.
    Σε μια εκπομπή του Κόντρα με τον Κουρή, ο Μπαλάφας είχε δηλώσει ότι «θα το ρισκάρουμε», μιλώντας όμως στο τι θα γίνει με τις γερμανικές και γαλλικές εταιρείες που δεν θα μας δίνουν ανταλλακτικά, κλπ., όταν ΘΑ ΑΝΑΠΡΑΔΙΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Δηλαδή, αν συνεχίζουν να θέλουν όλα αυτά τα φράγκα που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ έχουν φορτώσει στις πλάτες του φορολογούμενου. Και αυτό κακό είναι, ε; Εσύ θες να πληρώσεις τις μίζες του Άκη, κλπ.; Εγώ δεν θέλω.

    Μην το αναλύσω άλλο. Κατάπτυστο το κείμενο. Επιφανειακή και μεροληπτική η ανάλυσή σου.
    Γειά σου ρε «μη παπάρα».
    ΥΓ. Δεν έχει να το στείλω μέσω fb ή email. Το στέλνω σαν Ανώνυμος, το όνομά μου είναι Στέλιος. Άμα είναι ζήτα μου το email για οτιδήποτε άλλο. Μετά τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στέλιο,

    Έδωσες ακριβώς τις απαντήσεις που περίμενα, ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα που περίμενα με το ύφος που περίμενα. Όπως καταλαβαίνω από τα γραπτά σου αμφισβητείς τα κομμάτια που γράφω για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στο πρόγραμμά τους αυτά που οι ίδιοι έχουν πει στα μέσα. Αφού στο σχολιασμό σου είσαι συγκεκριμένος, θα σου απαντήσω συγκεκριμένα.

    Για τη φορολογία το είπε ο Σταθάκης στο ραδιοφωνο. Το άκουσα ο ίδιος.
    Για τις επιχειρήσεις που λες ότι όσες έφυγαν έφυγαν. Δεν έχεις ιδέα πόσες περιμένουν με το ένα πόδι να εξαφανιστούν (ή να κλεισουν ε) μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν εννοώ τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν γιατι για τους άμπαλους αριστερους όλες οι επιχειρήσεις κλέβουν. Για επιχειρήσεις που πληρώνουν μιλάω. Ξέρεις υπάρχουν κι αυτές. Και ζουν όλον το δημόσιο Πασοκοτομέα. Που δεν αντέχουν ούτε 1% παραπάνω φόρο. Που έχουν φτάσει στο αμήν.

    Για τις 100.000 προσλήψεις. Έχετε τις συνιστώσες σας να βγάζουν τις βρώμες και να δίνετε ελπίδα χωρις επισημα να το λέτε εσεις. Σου θυμίζει κάτι η αφίσα που ανασύρατε; Αυτές τις ύπουλες μαγκιές μόνο το ΠΑΣΟΚ.

    Για τις τράπεζες δεν απαντάω γιατί είμαι οικονομολόγος και δε συνεννοούμαστε απο ό,τι βλέπω. Δεν έχεις ιδέα.

    Για τη μετανάστευση. Πωπω τι μας έχουν κάνει αυτοί οι κακοί δυτικοί. Πηγαίνουν στο Πακισταν και ανοίγουν επιχειρήσεις και αυτοί οι Πακιστανοί πάνε και δουλεύουν εκεί! Ας στηριχθούν στις δικές τους επιχειρήσεις για να ζήσουν. Τι; Δεν έχουν; Ε τότε ας έρθουν στην Ελλάδα να σφάξουν μερικούς. Δε σχολιάζω την πρότασή σου για το τρένο. Το εκλαμβάνω χιούμορ.

    ΜΑΤ. Γήπεδα και συγκεντρώσεις. Ίσως το μόνο σημείο που συμφωνω. Να έχουν οι ομάδες δική τους επιτήρηση με δικά τους έξοδα. Σωστό. Επίσης στις διαδηλώσεις δεν πάνε μόνο φιλήσυχοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Δεν τις έχετε μονοπώλιο. Για να δώ ποιος θα σώσει τους Πακιστανούς σου από μια διαδήλωση της ΧΑ. Ή ποιος θα σώσει τους καταστηματάρχες τα βράδια στον Παντελεήμονα όταν γίνονται οι συρράξεις μεταξύ αλλοδαπών. Θα πάει μήπως ο χωροφύλακας της γειτονιάς που λέει κι ο Αλέξης να τους σώσει; Μαλλόν όχι. Εδώ δεν απαντάνε στις κλησεις για ληστείες. Άλλο το να μην κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις εκ προοιμίου και να προκαλούν, και άλλο να διαλυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη συμφωνώ απόλυτα με τις εκτιμήσεις σου.
    Αν σε κάποιον δεν αρέσουν τα σχόλια σου, έχει την δυνατότητα να μη σε διαβάζει ή να βγαίνει από το Blog σου, και να μη βρίζει και χυδαιολογεί.
    Όσον αφορά στον Στελάκο, του συνιστώ να διαβάσει το σχόλιο http://www.newsbeast.gr/politiki/ekloges2012/Arthro/367179/androulakis-methusmeno-karavi-o-suriza/ του συντρόφου του Μίμη Ανδρουλάκη μήπως και συνέλθει. Ο τύπος είναι αδαής (άσχετος) και χωρίς παιδεία..........
    Καλημέρα. Tassos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχήν συγνώμη για το ύφος μου. Ακόμα και αν ήταν του ίδιου επιπέδου με το κείμενό σου (χρησιμοποίησα "κακές λέξεις" όπου εσύ τις χρησιμοποίησες, και ειρωνεία στα ανάλογα σημεία), θα έπρεπε να μην το κάνω. Πρώτα από όλα από σεβασμό στον ίδιο τον εαυτό και βέβαια από σεβασμό προς εσένα.

    Ένα γρήγορο σχόλιο για τον Τάσο: Χυδαιολογώ εγώ και όχι το κείμενο; Είδες να χυδαιολογώ χωρίς λόγο; Το κείμενο ήταν του κατηχητικού; Δεύτερον. Ο Ανδρουλάκης σύντροφός μου;;;;;; Στο Σαμαρά πέστο που θα κάνει κυβέρνηση μαζί του. Γιατί σε μένα; Τρίτον. Δεν ξέρω πως την εννοείς την παιδεία, αλλά ας συμφωνήσω : Δεν έχω παιδεία. Να μην μιλάω λοιπόν. Πότε θα αποφασίσετε να μην ψηφίζω να τελειώνουμε;

    Για τον Δημήτρη τώρα. Καταρχήν θα έπρεπε ο καθένας που σχολιάζει να λέει την οικονομική του κατάσταση. Έτσι, κατά τη γνώμη μου, θα βλέπαμε από ποια οπτική γωνία βλέπει τα πράγματα. Εγώ ας πούμε. Έχω ένα μηχανουργείο το οποίο οσονούπω το κλείνω, ευτυχώς όχι με χρέη σε προμηθευτές, μόνο με χρέη στο ΙΚΑ (σε διακανονισμό, κοντά στα 7000 ακόμα) και στο ΤΕΒΕ(κοντά στα 8000, εδώ την κάναμε) και κάτι πιο χοντρά σε τράπεζα. Είχα φτάσει να έχω δύο υπαλλήλους και ένα συνταξιούχο ηλεκτρολόγο που εργαζόταν όποτε χρειαζόταν. Όσο είχα δουλειά, τους είχα αξιοπρεπή μισθό (πραγματικά) μην κοιτώντας τον εαυτό μου, απόδειξη ότι στο όνομά μου και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχω μια μηχανή KLE500 (μοντέλο 98) και ένα σπίτι που σου είπα πιο πάνω με δάνειο (bye bye αυτό). Το μέγιστο που είχαμε φθάσει ήταν περίπου 200000 περίπου μια χρονιά, αυτά εννοείται τζίρος, όχι καθαρά (αυτά παλιά).
    Αφού τοποθετήθηκα για μένα συνεχίζω. Είναι ξεκάθαρο από το κείμενό σου ότι είσαι εμπαθής με το Σύριζα. Να σου πω λοιπόν ότι εγώ ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 06/05, όμως τώρα θα τους ψηφίσω. Αιτία; Απλά επειδή είναι κακοί. Επειδή δημιούργησαν ένα τεράστιο χρέος στη χώρα μου και μου έλεγαν ψέματα τόσα χρόνια. Επειδή έχουν κάνει τόσα σκάνδαλα και δεν έχουν τιμωρηθεί. Επειδή έχουν μια εξωτερική πολιτική που μας κάνουν ρόμπες στην Ευρώπη και στον Κόσμο. Επειδή έχουν διαλύσει την Υγεία. Επειδή έχουν διαλύσει τα Σχολεία. Επειδή μας κατάντησαν να μην έχουμε καμιά βιομηχανική παραγωγή (ουσιαστικά). Επειδή με τα ρουσφέτια τους και τις επιδοτήσεις που έπαιρναν από την Ευρώπη έχουν διαλύσει την αγροτική παραγωγή (δεν έχουμε να τραφούμε, εισάγουμε κρέας, πατάτες, ντομάτες, κλπ). Επειδή όλοι αυτοί είναι διορισμένοι στο δημόσιο. Επειδή δεν φτάνει που μπήκαν στο δημόσιο και τους πληρώνω εγώ, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες. Δεν θα σου φάω πολύ χρόνο, θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα, αλλά καταλαβαίνεις ότι αν έγραφα αναλυτικά, θα ήθελα αρκετές σελίδες, έτσι;
    Μου αρέσει επίσης ρε φίλε που επιτέλους όλοι οι Έλληνες ξέρουν και την άνω τελεία στο πρόγραμμα του Σύριζα (βέβαια μεταφέροντας ότι θέλει ο καθένας, κάτι σαν πολλά εκατομμύρια Άδωνηδες να στριγγλίζουν ή αυτό με τις 100000 θέσεις εργασίας -που ήταν το 2009- και εσύ συνεχίζεις να μην δίνεις απάντηση) και για μένα καλά κάνουν οι συμπατριώτες μας. Μου αρέσει δηλαδή που ο καθένας μας έχει αποκτήσει πολιτική άποψη (κάτι σαν εμένα τον αδαή που δεν έχω παιδεία, έ Τάσαρε;). Ήταν ντροπή μας σαν λαός όλα αυτά τα χρόνια που αυτοί (οι Συριζαίοι) κυβερνούσαν δεν ασχολιόμασταν καθόλου με το πρόγραμμα που θα εφάρμοζαν. Ακούγαμε τους Πρετεντέρηδες, συμφωνούσαμε βλακωδώς με αυτούς, και τους κρίναμε σαν "καταλληλότερους" και ήμασταν ευτυχισμένοι. Όμως τώρα ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ. Επιτέλους ο μέσος Έλληνας έχει πολιτική άποψη. Πλέον ξέρει ποιος τον έφτασε σε αυτό το χάλι, ξέρει ποιος τον κορόιδευε τόσα χρόνια και δεν τρώει κουτόχορτα κύριοι του Σύριζα. Αυτό είναι μια πρόοδος, δεν συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ που λες αδελφέ τόσα χρόνια (πριν το 9 και το 12 που ψήφισα Ανταρσυα) ψήφιζα κάτι κόμματα τα οποία δεν είχαν σχέση με την εξουσία (Νδ-Πασόκ εναλλάξ). Προσπαθούσα να είμαι έξω από το σύστημα, έξω από τη διαπλοκή και αυτά τα κόμματα μου το έδιναν αυτό. Αυτά τα κόμματα κατήγγειλαν σκάνδαλα, ένιωθα (και ήταν πραγματικό) ότι μου έλεγαν αλήθεια για την κατάσταση της χώρας και για το που μας οδηγούσε η κοινοβουλευτική χούντα του Σύριζα. Κουράστηκα όμως, έφτασα τα 43 και δεν αντέχω άλλο. Αυτοί (Νδ-Πασόκ) με θέλουν ενεργό πολίτη, να διεκδικώ, να κατεβαίνω σε πορείες και τέτοιες αριστερές αηδίες. Νισάφι πια. Εγώ θέλω τον καναπέ μου, να κάτσω πάνω του και να βολευτώ και να ανοίξω την TV και να με βοηθήσουν οι αναλυτές να σκεφτώ ελεύθερα. Να μου πουν τι θα κάνω, πως θα το κάνω και γιατί θα το κάνω. Μου αρέσει η πλουραλιστική ενημέρωση της κυρίας Χούκλη για παράδειγμα στο ντοκιμαντέρ στον Αντένα για την δραχμή, έτσι είναι ωραία, να ακούγονται όλες οι απόψεις, δηλαδή η ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ. Σωστό είναι. Μην πολυλογώ, μου αρέσει δηλαδή το στυλ του Σύριζα.

    Δεν μπορώ να σε πείσω φίλε, εγώ είμαι αγράμματος, αδαής, χωρίς παιδεία, κλπ. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα από τη ζωή. Για μένα ο Σύριζα που έχει κάνει όλα τα παραπάνω είναι σαν μια γυναίκα που με έχει κερατώσει, μου φουσκώνει τα έξοδα του σπιτιού, μου έχει υποθηκεύσει το σπίτι, μου πουλάει τα έπιπλα, για να τα τρώει με άλλους άντρες, κλπ., αλλά την έχω χρόνια. ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ. Η Νδ και το Πασόκ είναι σαν να γνωρίζω μια άλλη γυναίκα, αφού έχω μάθει όλα αυτά για την πρώτη. Κάθομαι και την κοιτάω και αρχίζω τις ερωτήσεις : Δεν μου λες, για το πλύσιμο των πιάτων τι χρησιμοποιείς; Ποιο απορρυπαντικό είναι πιο οικονομικό; Βάζεις το ίδιο μαλακτικό στα άσπρα και στα μάλλινα; Τι νούμερο μακαρόνια προτιμάς; Τα γεμιστά τα φτιάχνεις με κιμά ή όχι; Μην σε κουράζω της κάνω πολλές τέτοιες χρήσιμες ερωτήσεις για να δω τι γίνεται. Γιατί ξέρεις φίλε Δημήτρη, με την πρώτη παραγγέλναμε πάντα από έξω, τα ρούχα τα στέλναμε καθαριστήριο, και για ξεσκονίσματα, σφουγγαρίσματα, κλπ., είχαμε γυναίκα 2 φορές την εβδομάδα, ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΘΩ, πονηρός ε; Της κάνω λοιπόν τις χρήσιμες ερωτήσεις και μια μου λέει για τα πιάτα ότι παίρνει Τρύλετ, μια μου λέει Ava. Μια ξεχνάει να μου πει ότι βάζει μπεσαμέλ στο παστίτσιο, την άλλη ξεχνάει τα κρεμμύδια στο στιφάδο. Αυτό ομολογώ ότι το βρίσκω πολύ ύποπτο, άρα... ΣΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ! Καλά δεν θα κάνω;
    Περιμένω απάντησή σου για την επιλογή μου.
    ΥΓ1. Πες κάτι και για τις 150000 θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε ο Σαμαράς.
    ΥΓ2. Θα σου στείλω άμεσο μήνυμα στο τουίτερ για να δεις ποιος είμαι.
    Είναι ανάγωγο εσύ να φιλοξενείς την άποψή μου και εγώ μα κρύβομαι πίσω από το "ανώνυμος".
    ΥΓ3. Δημήτρη και Τάσο (και οι υπόλοιποι). Ρίξτε μια ματιά εδώ : http://thepressproject.gr/theme.php?id=22024 . Άσχετα με το υπόλοιπο άρθρο κοιτάξτε το παράδειγμα του Ηράκλειτου. Αφήστε τα πολλά πολλά, απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΩΜΟ ΚΡΙΘΑΡΙ.Έίναι απλό, δεχτείτε το, δεν είναι κακό.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ, πέρα από την αντίθεσή μας
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή