Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τελευταία δημοσκόπηση Public Isuue 24/05 - Σχόλια

Λοιπόν, πολλά τα θέματα που βάζει στο τραπέζι αυτή η δημοσκόπηση όχι μόνο επειδή δίνει ΣΥΡΙΖΑ πολύ ψηλά, αλλά επειδή είναι και από την public issue για το ΣΚΑΙ, και εκεί τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως μετά την περιοδεία του Τσίπρα στην Ευρώπη πήρε ξανά τα πάνω του με τα Ολαντρέου και τα άπταιστα αγγλικά του. Ο κόσμος επιβραβεύει την όρθωση του αναστήματος στους Ευρωπαίους, διακρίνοντας πως το κόλπο ίσως και να πιάσει. Ενώ λοιπόν κανείς παρατηρεί το 30% του Τσίπρα και εντυπωσιάζεται, δε βλέπει το 15,5% του ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι ανεξήγητο. Ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές; Πώς; Για ποιο λόγο; Αλλά και για το ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο. Καταλαβαίνω ο Τσίπρας να πήρε 3-4 μονάδες από το ΚΚΕ και 1-2 μονάδες από τους οικολόγους, και κανα δυο ακόμα από τον Καμμένο, όπως φαίνεται. Αλλά εδώ φαίνεται να παίρνει 14 μονάδες. Ενώ παράλληλα ανεβαίνουν όλοι οι άλλοι. Δηλαδή το 18% που έμεινε εκτός βουλής τώρα έγινε 2%; Και μοιράστηκε σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ; Μπα. Ο ΣΚΑΙ δεν κάνει τέτοια λάθη και αν δεν του άρεσε η δημοσκόπηση δε θα την έβγαζε. Του αρέσει όμως. Γιατί εκτός από το 30άρι του Τσίπρα, δείχνει άνοδο και των υπολοίπων. Των δικών του. Αλλά αυτοί να ξεκινούν από πιο χαμηλά. Ενώ δείχνοντας τον Τσίπρα με 30, δηλαδή το μόνο κόμμα με 3 μπροστά από το ποσοστό του, αλλάζει η ψυχολογία σου όταν το βλέπεις να πέφτει σιγά σιγά προς τις εκλογές. Αν στην επόμενη δημοσκόπηση από άλλη εταιρία ίσως γιατί την Κυριακή τελειώνουν οι επίσημες δεν έχει σημασία για τον κόσμο αυτό, τον δεις πάλι πρώτο αλλά με 28,8%, λες α! πέφτει. Ενώ αν δεις τη ΝΔ με 24,8% λες σταθερή. 

Εκεί φαντάζομαι ότι ποντάρουν σε αυτή τη δημοσκόπηση. Να τον δείξει ψηλά και με δυο τρεις πατάτες, τις οποίες ξεστομίζουν αδιαλείπτως, να φανούν τα πραγματικά του ποσοστά. Και αυτό που θα πετύχει θα είναι να αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου πριν την κάλπη που είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (γιατί είναι πολλοί αυτοί που ενώ πιστεύουν μέσα τους πως χρειάζονται μέτρα λένε μήπως και μας κάτσει με το ΣΥΡΙΖΑ) και να το ρίξει στη ΝΔ την οποία θα εμφανίσουν ανοδική, ή στο ΠΑΣΟΚ, ένα και το αυτό.





4 σχόλια:

  1. Μπράβο Δημήτρη. Επιτέλους δικαιώνομαι!!! Εχθές έλεγα ακριβώς τα ίδια στον άντρα μου και ξεκαρδίστηκε , τσατίζοντάς με αφόρητα . Παρόλο που είμαστε κοινής πολιτικής ( αριστερής) ιδεολογίας δεν πίστευε με κανένα τρόπο ότι γίνονται αυτά ! Σ' ευχαριστώ Δημήτρη .
    Μαρίνα Ακτύπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή δεν πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 30%; Παρπανω θα πάρει και θα τρίβετε τα ματια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι πιστευουμε οτι θα παρει παραπανω απο 30 ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το αρθρο εστιάζει στις ψυχολογικές επιχειρήσεις ,με αυτο το τεχνασμα ο στοχος ειναι η ευαλωτη ομαδα 55+.

    (και εμείς που δεν ψηφισαμε ποτε ΣΥΡΙΖΑ αυτη τη φορα ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ,ΓΙΑ ΤΗ κουτοπονηρια ΤΟΥ ΒΕνΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΚΑΜΕΡΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΜΙΧΑΛΗ,ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ,ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 9 ΟΚτ 2010 ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ!ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΒΟΥΓΛΑΡΑΚΗ ΜΕ τΑ ΓΝΩΣΤΑ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ (ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ,ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΟΤΕΡΟΣ ΕΝΤΕΛΕΙ)ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ή καλυτερα ..ΕΠΙΠΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ..με ειδικο βάρος...

    ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.-
    (Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ,ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ,ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ,ΛΑΜΟΓΙΕΣ,ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ ΚΛΠ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ, βλεπωντας και αυτή αλλά και την προηγούμενη δημοσκόπηση κατάλαβα ότι τα κουκιά δεν βγαινουν. Είναι πολύ πιθανό να ισχύει ένα τέτοιο σενάριο. Εγω έπλασα ένα άλλο διεστραμενο σενάριο, πιστεύω ότι δείχνουν τα ποσοστά του Συριζα υψηλότερα από ότι είναι για να τρομάξουν όλους όσους θα ψήφιζαν μικρό φιλοευρωπαικο κόμμα και αυτή την φορά να ψηφίσουν ένα από τα πρώην μεγάλα κόμματα. Έτσι θα καταφέρουν τα μεγάλα κόμματα με έχουν ισχυρότερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία χωρίς να χρειάζονται τους μικρούς.
    Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι πρέπει να συλλογιστουμε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ πολύπλοκες και ίσως η μεγαλη άνοδος του Συριζα να οφείλεται στο γεγονός ότι στις επόμενες εκλογές η αποχή να είναι κατά πολύ μικρότερη από ότι στις προηγούμενες( 30% νομίζω).

    www.sto-parapente.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή