Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ήρθε η ώρα της εξόδου. Είναι πλέον έτοιμοι...


Κάτι μου βρωμάει από εχθές. Μας θέλουν εκτός. Δεν είναι η πρώτη φορά που το θέλουν αλλά είναι η πρώτη φορά που μπορούν. Με τις συνεχείς εξεφτελιστικές παρατάσεις οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι προετοιμάζονταν. Τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμοι να μας αποχωριστούν μια και καλή. Οι χθεσινοί όροι του Eurogroup μου δείχνουν πως θέλουν να μας κάνουν να φύγουμε μια ώρα αρχίτερα. Είχαν διαρκώς εξωφρενικές απαιτήσεις αλλά έβλεπαν ότι τις δεχόμαστε όλες. Υπογραφές, συγκυβερνήσεις, μνημόνια, φόρους, σε όλα λέγαμε ναι. Και συνέχιζαν να επιβάλλουν, υποσχόμενοι χρήματα. Όμως εν τέλει πόσα χρήματα έδωσαν μέχρι να προετοιμαστούν; Ελάχιστα. Τα δάνεια που ΘΑ μας έδιναν των 130δις και μείωση χρέους 100δις και ίσως χρειάζονταν άλλα 50 δις για αναπτυξη και και και...ήταν ένας ωραίος μύθος των καναλιών. ποσά τεράστια στα μυαλά μας, δις, τρις... Πόσα έδωσαν για να μας ξεφορτωθούν; 10-20-50; Κάπου εκεί. Έδωσαν 50 δις και προετοιμάστηκαν ώστε να μας πουν το πικρό αντίο. Αυτό βγήκε χθες για πρώτη φορά. Οι έξυπνοι ήξεραν ότι οι ξένοι, οι ισχυροί, προετοιμάζονται αλλά μάλλον είχαν τοπθετήσει την έξοδό μας για πιο μετά. Όμως ήρθε η ώρα. 

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε δραχμή. Θα πτωχεύσουμε εντός ευρώ μέχρι το καλοκαίρι (μην πω Πάσχα και σας κάτσει το αρνί) , και αναγκαστικά, μόνοι μας θα επιλέξουμε το δρόμο της δραχμής ή όπως αλλιώς πούμε το νέο νόμισμα. Το τρένο χάθηκε όταν ανέτοιμοι οι Ευρωπαίοι κατέβαζαν τα βρακιά τους ώστε να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Όταν υπήρχε ο τρομός της κατάρρευσης μιας χώρας με νόμισμα το ευρώ. Αν είχαμε χρεοκοπήσει όταν η Ευρώπη πίστευε ότι είναι υγιής θα είχαμε αναγεννηθεί. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Αν είχαμε χρεοκοπήσει μόνοι μας έστω και πριν από λίγο καιρό θα είχαμε σωθει στα μέτρα του δυνατού. Τώρα που κινδυνεύουν (όχι εξ' αιτίας μας) όλες οι χώρες, πάνε να σωσουν ό,τι μπορούν. Τώρα είναι αργά για μας. Όμως πόσο θλιβερό, καθώς οδεύουμε στη χρεοκοπία, να σκέφτεσαι ποιοι σε οδήγησαν ως εδώ. Πόσο καλοστημένο ήταν τελικά το σχέδιο της εξόδου μας εδώ και 4-5 χρόνια, τότε που έγινε η πρώτη κρούση στον Καραμανλή χωρίς αποτέλεσμα. Και ύστερα μεθοδικά και καθόλου βιαστικά, τον έστειλαν, βρήκαν σε έναν Παπανδρέου το συνωμότη, εδρέωσαν την κυριαρχία τους στην Ελλάδα, εξαθλίωσαν το λαό, προετοιμάστηκαν και αποχαιρετούν. Πριν καλά καλά χρησιμοποιήσουν την εφεδρεία τους. Τελικά δεν τους χρειάστηκε ο Σαμαράς. Όμως είχαν προνοήσει αν κάτι πήγαινε στραβά. Δεν μπορούσε μόνος του ένας λαός όχι απλώς ακυβέρνητος, αλλά λαός που κυβερνάται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη σωτηρία εκούσια, να σωθεί μόνος του. Αν ο λαός ήταν ακυβέρνητος ίσως να έβρισκε το δρόμο του. Αν ο λαός δεν είχε κανάλια, MEGA, ΣΚΑΙ, Μπάμπηδες, Καψήδες εντεταλμένους συμμάχους της καταστροφής (ίσως άθελά τους κάποιοι) τότε ίσως να ξυπνούσε. Και τελικά θα ρωτήσει κάποιος, μα καλά δυο κανάλια έκαναν τόση ζημιά; Έχει συνειδητοποιήσει κανείς ότι μόνο αυτά τα κανάλια υπάρχουν πλέον; Ότι οι υπόλοιποι έχουν κάνει πίσω; Χρεοκόπησε ο Κουρής, ναι. Αλλά λύση θα είχε βρει. Επέλεξε να μείνει έξω από το παιχνίδι. Κάτι θα πήρε. Και ο Κυριακού; Εκτός. Ήσυχος. Με τη Χούκλη.

Στο δια ταύτα.

Μπορούμε μόνοι μας; Θεωρητικά μπορούμε. Θα μας αφήσουν σε ησυχία; Σε καμία περίπτωση. Έρχονται μέρες δραματικές που το μόνο που δε θα σκεφτόμαστε θα είναι το χρέος, οι μισθοί και οι συντάξεις. Βλέπω τους Έλληνες σε εμφύλιο και στη διάρκειά του ένα γερό μπάσιμο από τους γείτονες. Βλέπω πολλές αναταραχές στη Βόρεια πια Μεσόγειο.

Ξέρω, ξέρω...Υπερβολές. Δε γίνονται αυτά ε; Είστε άσχετοι...και αν μη τι άλλο ανιστόρητοι



4 σχόλια:

  1. η διαφήμιση με την αγορά χρυσού απο κάτω τραγική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο μικρα παιδια καθισμενοι στα θρανία μαθαίναμε, διαβαζαμε ιστοριες για μυθικους ηρωες γεματους δοξα και τιμη,ιστοριες για ανθρωπους που στα χερια τους πιασανε μια γωνια του πλανητη και την φτασανε στα περατα της γης!!

    Ακουγαμε για τον Ηρακλη και τον Περσεα που κατ΄εσφαξαν και εσβησαν το κακο απο προσωπου γης,για τον Λεωνιδα που με 300 λιονταρια βροντοφωναξε στις μυριαδες των περσων ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!

    Μαγευτηκαμε απο τον Αλεξανδρο τον ΠΑΜΕΓΙΣΤΟ που με το σπαθι του και μια χουφτα αντρες εφτασε στα περατα της οικουμενης και εκανε την Ελλαδα αυτοκρατορια ανεξιτιλη στους ωκεανους της ιστοριας!

    Δακρυσαμε με τον Καραισκακη και τον γερο του Μωρια,τον ηρωικο Παπαφλεσσα και τον αγραμματο Μακρυγιαννη,και ανατριχιασαμε με το ΟΧΙ στην μποτα του ναζισμου που κατεκαψε μωρα και γερους.....

    Νιώθαμε περηφανοι και ζηλευαμε αυτες τις ηρωικες γεματες τιμη στιγμες!Μεγαλωσαμε αναθρεφομενοι στο να αποζητουμε την ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ στιγμη να αποδειξουμε οτι ειμαστε αξια τεκνα Ελληνων!

    Η μοιρα μας αξιωσε να ζησουμε αυτην την στιγμη κανοντας αντισταση.Μια ακομη αντισταση που αυτη η μικρη γωνια της γης,γεματη βραχια και αγρια λαγκαδια θα γινει ξακουστη στα περατα της γης.Θα γινει ξακουστη για των ηρωισμο των ελληνων που αντισταθηκαν για μια ακομη φορα απεναντι σε θεους και δαιμονες,σε εγχωριους εφιαλτες και ξενους στρατους εκβιαστων,δινοντας ακομα μια φορα σε ολον τον καταπιεσμενο κοσμο απανταχου της γης κουραγιο και ελπιδα,αυτη η μικρη γωνια του πλανητη θα ξαναγινει ξακουστη για τις φωνες που αντηχουν απ ακρη σ'ακρη
    "ΛΕΥΤΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ"...

    Αυτη η ενδοξη στιγμη θα γραφτει απο ηρωες,αυτη η ενδοξη στιγμη θα γραφτει απο.......
    ΕΜΑΣ!!!



    19-2-2012 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....
    ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διέρει και βασίλευε. Αναλύσεις, διαπιστώσεις, θεωρίες και θεωρίες συνομοσίας, διαφωνίες, συμφωνίες μέσα στις διαφωνίες, όλα μεσα στη σφαίρα της υπόθεσης εργασίας για να είμαστε απασχολημένοι ή να είμαστε ήσυχοι με τη συνήδεισή μας ότι κάτι κάναμε, όταν κάποιοι άλλοι βλέπουν, αναλύουν, θέτουν στοχους, δουλεύουν, πραγματοποιούν.
    Νο 1. Δεν έχουμε ταυτότητα, θέλουμε τα πόδια μας στη δύση ενώ τα μάτια μας κοιτούν στη ανατολή. 'Ετσι δεν καραφέραμε να κάνουμε βήμα από τότε που μπήκαμε στην Ευρώπη. Θέλουμε παροχές δύσης με λειτουργία ανατολής. Ποιός θα λύσει αυτό το αίνιγμα?
    Νο 2. Δεν ξέρουμε να δουλεύουμε. Τριάντα χρόνια μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με το όνειρο να μπούν στο δημόσιο και να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν. Τώρα τους λέμε να γίνετε ανταγωνιστικοί. Κινέζικα που να τα καταλάβουν.
    Νο 3. Οι Έλληνες που οφελήθηκαν τόσα χρόνια ώς οι λύκοι εποφελούνται στην αντάρα πήραν τα κεφάλαιά τους και τα εξασφάλισαν σε ξένες τράπεζες και φυσικά δεν έχουν καμμία διάθεση να τα επενδύσουν σε μία μη αξιόπιστη χώρα σαν τη δική τους.
    Νο 4. Βέβαια υπάρχει και το θέμα της διακυβέρνησης που τώρα βγάζει τα ρούχα της και τα βάζει από την ανάποδη για να μας πεί ότι είναι καινούργια. Το βασικό θέμα για την αναλγησία μας είναι η ατιμωρισία. Όσο δεν αποδίδονται και δεν αναλαμβάνονται ευθύνες τίποτα δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.
    Ο αγώνας λοιπόν για την επιβίωση καιτην εξέλιξή μας είναι η συνειδητοποίηση των πραγματικών προβλημάτων μας, η αποδοχή των ευθυνών που έχουμε ο κάθε ένας από μας και μετά να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τη θεωρία (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο) και να περάσουμε σε πράξεις.

    Εύχομαι ομόνοια , η διχόνια μας αποδεκατίζει όλα τα χρόνια.
    Κανένας δεν φοβάται τις διαδηλώσεις όταν είναι σκόρπιες. Οι διαδηλώσεις πρέπει να έχουν βασικά αιτήματα αποδεκτά από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή