Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δε θέλω ρε αδερφέ πρωτογενές πλεόνασμα! Για μαλάκα με περνάς;

Γιατί μας χρειάζεται η Ευρώπη; Γιατί δε θα μας αφήσει να κατρακυλήσουμε; Γιατί δε θέλει να χρεοκοπήσουμε; Απάντηση; ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ.
Καταλάβετέ το. Πέρασε αυτή η εποχή. Αυτό το εξάμηνο που κάτι σήμαινε η Ελλάδα για την Ευρώπη. Τώρα είναι μόνο πρόβλημα, και όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι φωστήρες που μας κυβερνούν, τόσο το καλύτερο. Τώρα απλώς ψάχνουν να βρουν την κατάλληλη συγκυρία να μας ξεφορτωθούν παίρνοντας όσα περισσότερα γίνεται, όσο πιο βίαια γίνεται. Όμως γιατί να μας ξεζουμίσουν για να μας παρατήσουν μετά; 

Είναι απλό. Είναι θέμα διορατικότητας. Αν έχεις μια επιχείρηση η οποία με βεβαιότητα θα χρεοκοπήσει, σταματάς να πληρώνεις με το που θα το καταλάβεις. Δε θα πάρεις νέο δάνειο για να χρεοκοπήσεις ένα χρόνο μετά με μαγαλύτερα χρέη. Πώς να το κάνουμε. Έτσι πάει. Αφού θα χρεοκοπήσουμε, γιατι παίρνουμε νέα δάνεια για να τους πληρώνουμε; Για να χρωστάμε περισσότερα; Για να αφήσουμε μεγαλύτερο φέσι; Αν είχαμε χρεοκοπήσει όταν έπρεπε, δηλαδή με το που ανέλαβε ο Παπανδρέου, όταν χρωστούσαμε 180Β και όχι 400Β δε θα ήταν καλύτερα; Ποιος ο λόγος να χρεωθούμε τόσα; Ποιος ο λόγος να θέλουμε κι άλλα; Αφού με βεβαιότητα κάποτε θα σταματήσει αυτό. Κάποτε δε θα πληρωθούν μισθοί. Κάποτε, σύντομα, δε θα πληρωθούν συντάξεις. Γιατί να έχουμε κάνει κύκλο τα δάνεια και να έχουμε υπερχρεωθεί για το ίδιο αποτέλεσμα; Και δεν είμαι κατά των μέτρων, και το έχω ξαναπεί. Τα μέτρα να τα πάρουμε για εμάς. Για την τσέπη μας. Να απολυθούν όσοι ΠΡΕΠΕΙ να απολυθούν. Να κοπούν υπέρογκοι μισθοί ΔΥ, να κλεισουν οργανισμοί που ζημιώνουν το δημόσιο, να ιδιωτικοποιηθούν άλλοι. Να χαραχθεί μια αναπτυξιακή πολιτική , με κύριο γνώμονα την αύξηση του ΑΕΠ. Να έχουμε πλεόνασμα για εμάς.

Και κάποιος επιτέλους ας μου εξηγήσει πολύ απλά. Γιατί είναι καλύτερο το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή με τους τόκους και τις δόσεις να έχουμε ζημιές και μάλιστα τεράστιες, και όχι πλεόνασμα ως χρεοκοπημένοι; Αφού με το πλεόνασμα, όταν επιτευχθεί, θα μπορούμε να συντηρηθούμε από μόνοι μας. Σωστά; Αφού θα μπορούμε να βγάλουμε μόνοι μας τις εσωτερικές μας υποχρεώσεις, ποιο το πρόβλημα; Το ότι δε θα μας δανείσουν λεφτά; Χεστήκαμε. Ακούω...

ΥΓ. Και έλα να μου πεις σε μερικά χρόνια ποιος θα δίνει λεφτά σε ποιον...



7 σχόλια:

  1. Δημήτρη εσύ καλά τα λές αλλά ποιός σε ακούει. Δεν θέλουν φίλε μου να κάνουν ότι είναι καλό για τον Έλληνα. Έχουν υπογράψει την ολοσχερή καταστροφή του Έλληνα......Εντολές εκτελούν....Είναι πολλά τα λεφτά.......Ίδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη σωσουν και μας δωσουν τα λεφτα! Ετσι απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. h katastash me ta xreh kai ta daneia einai sike apo Papandreou. De thelei kai polu klik klik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρεοκοπία σημαίνει, δεν μας ξαναδανίζει κανείς για 30 χρ. Την βγάζουμε με αυτά που παράγουμε. Δηλ δεν θα έχουμε ούτε οδοντογλυφίδες που θα πρέπει να τις εισάγουμε και να τις πληρώνουμε 3 φορές ακριβότερα απ' ότι τώρα. Αν είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με μέσο μισθό 100.000 - 150.00 δρχ όταν η φρατζόλα το ψωμί θα έχει 1000 δρχ και το πακέτο μακαρόνια 2000δρχ ας χρεοκοπήσουμε. (το 1990 έπαιρνα 200.000 δρχ το ψωμί είχε 50 δρχ και πάλι δεν μου έφταναν) Το πρωτογενές πλεόνασμα που ευαγγελίζονται είναι μαιμού. Στηρίζεται στα απίστευτα χαράτσια που μας έχουν επιβάλλει. Είναι λογιστικό, όχι πραγματικό. ΔΕΝ σου γεμίζει το πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ ότι είναι πλασματικό το πρωτογενές πλεόνασμα που πλασάρεται. Δεν το ενστερνίζομαι. Όμως προτιμώ πείνα και προσπάθεια παρά την κατευθυνόμενη προσπάθεια για πείνα με το ζόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. as ipothesoume pws ola kala me osa les...to dimopsifisma gia ton parthenh pou kollaei?????:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπες κάτι ...μαγικό : "πείνα και προσπάθεια"
    Ποιός να προσπαθήσει φίλε μου? Οι πολιτικοί που θα μας ρουφήξουν πάλι το μεδούλι επειδή μόνο αυτό γνωρίζουν να κάνουν? Οι Βολεμένοι που έχουν μάθει να κάθονται και να πληρώνονται? Οι διαπλεκόμενοι που θα μας αγοράσουν κοψοχρονιά με τα ματωμένα λεφτά που έχουν στην Ελβετία?
    Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα φίλε μου (και συνονόματε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή