Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μετά τα Χριστούγεννα τι; Τα σπουδαία...

Άντε να περάσουν και οι γιορτές και να είναι για όλους ένα ευχάριστο, μικρό και μοναδικό, διάλειμμα  ανάμεσα στο χάος που βιώνουμε καθημερινά. Μετά όμως τις γιορτές τι; Θα πρέπει να απαντηθούν πολύ σημαντικά ερωτήματα. 

1. Ποιος θα είναι κυβέρνηση
2. Πώς θα συνεχίζουμε να βρίσκουμε λεφτά ως χώρα
3. Πώς θα συνεχίζουμε να βρίσκουμε λεφτά ως πολίτες να πληρώνουμε φόρους και ό,τι άλλο σκαρφιστούν
4. Ποιο νόμισμα τελικά μας συμφέρει να έχουμε
5. Ποιες διπλωματικές και κατ' επέκτασιν στρατιωτικές συνέπειες θα έχει η αποχώρησή μας από το ευρώ ή ακόμα την Ε.Ε.
6. Πώς θα καταπολεμήσουμε την ύφεση
7. Πώς θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης μειώνοντας την ανεργία και παράγοντας πλούτο

Και πολλά άλλα, όρεξη να έχεις να αναρωτιέσαι, όχι τόσο για το πώς φτάσαμε ως εδώ - αυτό είναι πασιφανές - αλλά το πώς βγαίνουμε από εδώ.

Λογικά πρώτη και σημαντικότερη ενέργεια της Ευρωχούντας του Παπαδήμου θα είναι οι απολύσεις από το δημόσιο. Και σε αυτό το κομμάτι δεν μπορεί κάποιος να είναι αντίθετος με την ουσία του, καθ' ότι είναι αποδεδειγμένο πως δε χρειάζονται τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι σε μια χώρα που δεν παράγει. Το θέμα όμως είναι ότι καλώς ή κακώς, το πολιτικό σύστημα δημιούργησε προσδοκίες σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο τώρα καλείται χωρίς προειδοποίηση να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του, βίαια και άμεσα. Να τους εξαθλιώσει και να τους ποδοπατήσει. Η ευθύνη των Δ.Υ. είναι μεγάλη αλλά ποτέ δε θα αγγίξει σε μέγεθος αυτή των πολιτικών.
Η επόμενη κίνηση θα είναι να οριστικοποιηθούν οι νέοι φόροι για το 2012. Δήλαδη να μονιμοποιηθόυν οι φόροι για τα ακίνητα, να επαναπροσδιοριστούν οι φορολογικοί συντελεστες, οι εισφορές των επιχειρήσεων κά.

Ε, λογικά πάντα κάποια στιγμή θα περάσει και ο Φεβρουάριος και θα περιμένουμε να ακούσουμε κάτι για εκλογές. Όμως ποιος πραγματικά πιστεύει ότι καποιος πολιτικός θέλει να κυβερνήσει; Αν ήθελε να κυβερνήσει ο Σαμαράς, μόνος του, είχε τη δυνατότητα να πάει σε εκλογές πριν από τις κωλοτούμπες, αρνούμενος τη συγκυβέρνηση. Ομως δεν ήθελε. Το ΠΑΣΟΚ πια δεν έχει δύναμη, άρα λογικά θα μας πουν γιατί να πάμε σε εκλογές; Καλά δεν είμαστε τώρα που παίρνει κάποιος άλλος τα βάρη και κυβερνά η Ευρώπη; Γιατί να μπλέξουμε σε αυτό;
Όμως η Ευρώπη μας βαρέθηκε. Στην αρχή είχαμε διαπραγματευτική ικανότητα να μειώσουμε το χρέος, γιατί δεν είχαν καταλάβει το ευρύτερο πρόβλημα της ευρωζώνης και θα μας έσωζαν όπωσδήποτε. Δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Τώρα όμως που βλέπουν ότι αν σώσουν την Ελλάδα δε θα γίνει και τίποτα, θα μας πετάξουν έξω ώστε να έχουν ένα πρόβλημα λιγότερο. Το νόμισμα θα το κρατήσουν μόνο οι στρατιωτικά ισχυροί και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Δηλαδή η Γαλλογερμανία, η Ισπανία που έχουν στρατό, λαό και γη και όποιος άλλος μπορεί να προσφέρει χρήμα που του περισσεύει. Όποιος έχει ελλείμματα ή μπορεί να οδηγήσει την ΕΕ σε πόλεμο θα φύγει. Και εκεί ίσως να την πληρώσουν και οι Κύπριοι.
Μόλις λοιπόν ξεμυτίσουμε από την ΕΕ θα αρχίσουν τα πραγματικά προβλήματα, που μόνο οικονομικά δε θα είναι. Οι Τούρκοι, είναι μπροστά μας πανίσχυροι αλλά και μπροστά στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες στρατιωτικά και οικονομικά. Αν εμείς δεν προσφέρουμε στους Ρώσους γη και ύδωρ, δηλαδή αν δε γίνουμε κοινώς μια Ρώσικη πολιτεία του Νότου, δε μας βλέπω καθόλου καλά.

Πώς όμως θα παρθούν αυτές οι πολύ σημαντικές αποφάσεις; Με ποια κυβέρνηση; Την καμία που έχουμε τώρα; Με ποιο λαό; Τον εξαθλιωμένο και πεινασμένο; Ποιος θα ενδιαφερθεί για εμάς; Κανείς. Άλλωστε αυτό ήταν και το σχέδιο. Τώρα απλώς είναι βέβαιο πως πέτυχε.

Καλά Χριστούγεννα και ας κρατήσουν καμιά τριετία μήπως και τη γλιτώσουμε, γιατί μόλις περάσουν...θα μας γλεντήσουν για τα καλά.





5 σχόλια:

  1. Πολύ απόλυτο σε βρίσκω. Δεν Θα είμαστε βέβαια και στη καλύτερη κατάσταση , αλλά μήπως τα παραλές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι αναφέρεσαι στην έξοδο μας από την ΕΕ. Ίσως να ακούγεται λίγο τραβηγμένο, αλλά προσωπικά δε βλέπω ούτε ένα λόγο να μας κρατήσουν. Επίσης όσον αφορά τον πόλεμο, θα γίνει αν βγούμε από την ΕΕ. Δε λέω ότι θα γίνει αύριο, αλλά σταδιακά θα δημιουργηθεί κλίμα πολέμου ίσως μέσω Κύπρου, ίσως απ' ευθείας με τον καιρό. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι νότιοι γειτονές μας είναι σε πόλεμο. Θα φυσήξει νοτιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, και μην ακούω ότι βασει καταστατικού της ΕΕ αποκλείεται να εκδιωχθεί μέλος παρά μόνο αν αποχωρήσει ηθελημένα και πράσινα άλογα. Αν μας αφήσουν χωρίς λεφτά είναι ένα και το αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπαρχει και η εκδοχη πτωχευσης εντος ευρω (ολα τα καλα το μαρτιο ) και ενα β'εξαμηνο 2012, καλυτερο απο οτι εχουμε ζησει τα τελευταια 2 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασες ένα σημαντικό θέμα.
    Φρόντισε ο ΣΥΡΙΖαίος Δημήτρης Παπαδημούλης να μας το υπενθυμίσει όμως, με ερώτημά του στη βουλή (γραπτό), γιατί παραλίγο να το ξεχνούσαμε.
    Λέει λοιπόν:
    "Γιατί καθυστερεί η υλοποίηση του νόμου για την κατασκευή Τεμένους στο Βοτανικό;"

    Κι αυτό θα πρέπει να το δούμε, κι όχι μόνο να το δούμε, αλλά και να το διευθετήσουμε άμεσα!
    Γιατί πάνω απ' όλα (αφού όλα τα έχουμε λύσει) είναι οι μουσουλμάνοι φίλοι μας που και αυτοί (όπως και όλοι οι υπόλοιποι) μας αγαπάνε, αλλά έτσι και δεν τους χτίσουμε το τζαμί, θα μας μαμήσει τα πρέκια ο Παπαδημούλης.

    Εδώ το link (βγαίνει σκατά γιατί κάποιος ηλίθιος σκέφτηκε να βάλει Ελληνικούς χαρακτήρες στο url):
    http://papadimoulis.wordpress.com/2011/12/28/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή