Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

iSad και άλλες παπάρες

Δηλαδή αν στεναχωρηθούμε για το θάνατο του Steve Jobs (i.e. για κάποιον άνθρωπο τον οποίο κανείς από εμάς που διαβάζουμε το κείμενο ούτε ήξερε προσωπικά, ούτε θα γνωριζε ποτέ), για τα σοβαρά τι θα κάνουμε; 
Από σήμερα το πρωί δε μιλιέται το διαδίκτυο. Δράμα σου λέω η κατάσταση. Τα ζώα του facebook αλληλοσυλλυπούνται γράφοντας R.I.P. Steve και τα γνωστά. Και δε λέω κρίμα που χάθηκε ένας άνθρωπος νωρίς, αλλά ως εκεί. Ούτε γραμμή παρακάτω. Και λογικά θα πει κάποιος λυπάσαι μόνο γι' αυτούς που γνώριζες πραγματικά; Όχι. Λυπάμαι για όσους αγαπώ για κάποιο λόγο. Μπορεί γιατί τους γνώριζα, μπορεί να έκαναν καλό στην πατρίδα μου, στην οικογένειά μου, σε εμένα. Μπορεί το έργο τους να με άλλαξε, να με παίδευσε, να με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Ένα gadgetaki παραπάνω δε μου έκανε τίποτα από όλα αυτά. Καλά είναι για την τεχνολογία, καλά για να παίζεις, καλά για να έχεις εφαρμογή iχέσιμο μήπως και σου έρθουν στο δρόμο, αλλά να στεναχωρηθείς κιόλας είναι τουλάχιστον θεατρινισμός.
Δεν έγινε και τίποτα ρε παιδιά. Να δω τις ευαισθησίες σας στα σοβαρά. Στα αληθινά. Σ' αυτά που γίνονται δίπλα σας. Ψευτοmediakes, κατευθυνόμενες κλάψες μακρία από εμάς. Ένας άνθρωπος έφυγε νωρίς όπως χιλιάδες κάθε μέρα. Ας τον κλάψουν όσοι πραγματικά πονούν και ας τους χαρίσουμε αυτήν την αποκλειστικότητα. Δεν είναι ανάγκη να καπηλευόμαστε τα πάντα. Δικός τους Steve, δικιά τους θλίψη, δικιά τους μέρα. Άντε μπράβο, συνέλθετε και iSTODIALO νούμερα.



8 σχόλια:

  1. Επίτρεψε μου να διαφωνήσω μόνο σε ένα πράγμα… Στον τρόπο “τοποθέτησης” σου ο οποίος σου στερεί το απόλυτο δίκιο που έχεις. Εγώ που σε ξέρω προσωπικά γνωρίζω ακριβώς τι θέλεις να πεις με κάθε σου λέξη. Καταλαβαίνω 100% σε ποιους απευθύνεσαι και γιατί σε εξοργίζουν. Πίστεψε με… και εκείνοι το πιάνουν αμέσως το μήνυμα αλλά δυστυχώς ούτε κοκκινίζουν ούτε σκύβουν το κεφάλι από ντροπή. Anyway… Με λιγότερο αυστηρό ύφος θα είχες κερδίσει και τους πιο δύσκολους.

    Θα ήθελα να προσθέσω σύντομα τα ακόλουθα:

    Κατανοώ απεριόριστα τη λύπη εκείνων που είδαν στο πρόσωπο αυτού του ανθρώπου την έννοια του ονείρου και της πραγματοποίησης του. Βασιζόμενοι σε αυτό είμαι σίγουρη πως τα συγκεκριμένα άτομα θα δημιουργήσουν στο μέλλον αντίστοιχα μεγαλειώδη τεχνολογικά επιτεύγματα που θα αλλάξουν για ακόμα μια φορά την ιστορία της παγκόσμιας κοινότητας.

    Κατανοώ βάζοντας ολοκληρωτικά το μυαλό μου να δουλέψει τη λύπη εκείνων που θλίβονται όταν χάνεται ένας άνδρας σε αυτήν την ηλικία αφήνοντας πίσω οικογένεια και παιδιά. Ιδιαίτερα όταν αυτός ο άνδρας είχε τόσο θέληση για ζωή… Τη λύπη τους την αναγνωρίζω και τη συμμερίζομαι.

    Κατανοώ και θαυμάζω όλους όσους μοιράστηκαν το πάθος του και αυτήν την στιγμή νιώθουν πως έχασαν ένα μέντορα, το είδωλο τους, το λόγο που τους έκανε να επιλέξουν το μονοπάτι της ζωής τους. Το κίνητρο που σας χάρισε αυτός ο ιδιοφυέστατος άνθρωπος δε χάνεται. Ίσα – ίσα, σήμερα ενισχύεται.

    Κατανοώ στο έπακρο τη λύπη εκείνων που τον γνώριζαν προσωπικά και η απουσία του θα τους στοιχειώσει. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πώ κάτι παραπάνω για αυτήν την περίπτωση…

    Τέλος… κατανοώ για μια ακόμα φορά πόσο “μικροί” είμαστε όλοι μπροστά στο θάνατο και αυτό με φοβίζει.

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΤΟΥΣ WANNABEs, ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΡΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ…

    Come on guys, half of you do not even own a f*** iPhone and the word “iMac” sounds Chinese to you…

    Άλλωστε… και ο ίδιος είπε: “"Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ένα gadgetaki παραπάνω δε μου έκανε τίποτα από όλα αυτά. ...."... Χμμμ...εδώ νομίζω ότι υπάρχει μια παρανόηση απο τη πλευρά σου αναφορικά με το συμβολισμό πίσω απο το πρόσωπο του Jobs. Πέρα απο τις μιντιακές φαμφάρες υπάρχει κάτι πολύ πιο ουσιασιτκό που αξίζει και το ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη όχι στον άνθρωπο Jobs αλλά στις ιδέες που αυτός αντιπροσώπευε.

    Οταν ο Neil Armstrong πάτησε στο φεγγάρι( ή το πλατό κάποιου στούντιο τώρα αυτό δεν το ξέρουμε και σίγουρα:-)) η φράση που χρησιμοποίησε ήταν "That's one small step for a man, one giant leap for mankind". Η πράξη του μόνο σημαντική δεν ήταν..απλά έκανε ένα βήμα..ο συμβολισμός όμως που κουβαλούσε ήταν τεράστιος...αυτό το βήμα ήταν η απόδειξη ότι ο άνρθωπος μπόρεσε να ξεπεράσει τα όρια που του έβαλε η φύση ..δε μπορούσε να περπατήσει ώς εκεί και δε μπορούσε να πετάξει..βρήκε όμως το τρόπο να πάει..και αυτό το κατόρθωμα δεν είχε ιδιοκτήτη γιατί όλοι οι άνθρωποι πλέον γνώριζαν ότι μπορούσαν και αυτοί να ξεπεράσουν τα όρια που νόμιζαν ότι είχαν..ο συβμολισμός ήταν τόσο δυνατός που άνθρωποι σαν το Jobs εμπενεύστηκαν για να σκεφτούν διαφορετικά και να ξεπεράσουν και νέα όρια.. η φωνή σου δεν έχει τη δύναμη να ταξιδέψει χιλιάδες μίλια και να την ακούσουν όλοι.. Αυτή η φωνή μπορεί να μιλάει για αγάπη για πόνο για ελπίδα ή για ένα νέο καλύτερο κόσμο...αυτά τα gadgeτακιa και τα κουτιά στο γραφείο σου είναι όμως η απόδειξη ότι η ανρθωπότητα κατάφερε να ξεπεράσει και αυτό το όριο και σήμερα η φωνή του κάθε ατόμου ξεχωριστά να έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη...ο jobs δεν ήταν ο άνθωπος που έφτιαξε ένα τηλέφωνο ..ήταν αυτός που αμφισβήτησε τα όρια του ανθρώπου και προσπάθησε να τα αλλάξει...και πέτυχε κάτι στη πορεία...κάπου υπάρχει ήδη ένας πιτσιρικάς 15 ετών που παίζει αυτή την ώρα με το iphone του..και σκέφτεται..χμμ....κοίτα να δείς..με τα δάχτυλα μου μπορώ να ελέγχω ένα μηχάνημα ..αν όμως...


    disclaimer: Δεν έχω iphone ...:-)

    ps: Η ιστορία προφανώς δε ξεκίνησε στον Armstrong και η αλήθεια βρισκεται στους Sex Pistols:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. support material..:-) http://www.youtube.com/watch?v=dR-ZT8mhfJ4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. a)thumbs up για το ps η αλήθεια βρίσκεται στους sex pistols
    b)thumbs up για το άρθρο και την απίστευτη κατακλείδα''ISTODIAOLO''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To be short and sweet......
    He lived,he had a great talent,like hundred"s before him,he died,too young,like hundred"s before him ,and will be missed,like hundred"s before him.
    That"s it.
    The media has made a three-ring -circus of his death.
    All men are by nature equal, made all of the same earth by one Workman; and however we deceive ourselves, as dear unto God is the poor peasant as the mighty prince.
    Plato

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. George,
    Δεν κατάλαβες γιατί έγραψα το άρθρο. Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόταν στο S.J. και τη δουλειά του. Το αρθρο μιλάει για την υποκρισία όσον αφορα τη λύπη προς το πρόσωπό του. Στους περισσότερους που δήθεν λυπούνται ο S.J. ήταν "ακόμα ένα gadgetaki" και παρουσιάζονται ως συγγενείς πρώτου βαθμού. Δεν είναι απαραίτητο να δείχνουμε ότι λυπόμαστε όταν πραγματικά δεν το κάνουμε. Θα έπρεπε να έχουμε και πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε από το να προσποιούμαστε λύπη. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Dimitris μικρότητες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν..αλλά ο χρόνος ειναι αρκετά πολύτιμος για να ασχοληθείς με αυτές..δε θα σου μείνει χρόνος για αυτά που έχουν σημασία...όπως ωραία έχεις και στο τίτλο "Αυτοί είμαστε όχι οι άλλοι"...άσε τους άλλους με το iXesimo:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκατά λύπη.
    Έχεις δίκιο.
    Όλος ο κόσμος κάνει λες και τα τελευταία χρόνια πίνανε κάθε βράδυ μαζί μπυρόνια.
    Είναι άλλος ένας από τους τόσους χιλιάδες που για κάποιο λόγο πεθαίνουν κάθε μέρα, κάθε λεπτό, τώρα που μιλάμε. Για κάποιος που δεν τον ήξερε προσωπικά, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι.
    Είναι ηλίθιο να κάνει ο κόσμος λες και κάηκε το iphone του...
    Μην ξεχνάτε παιδιά... Δεν σας έφτιαξε ο Steve το iphone σας, το ipad σας και το ipod σας... Κάτι παιδάκια στην Κίνα τα έφτιαξαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή