Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δικτατορία ΠΑΣΟΚ: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα ζούμε κάτι το εξωπραγματικό. Κάτι το ασσύληπτο για οποιοδήποτε ευνομούμενο, δημοκρατικό κράτος. Πόσω μάλλον για εμάς. Και το ασσύληπτο δεν είναι τα - δυσβάσταχτα, άδικα, μπλα μπλα μπλα - μέτρα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλονται.

Πρώτο παράδειγμα των ημερών το έκτακτο τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Απλά πράγματα. Ή το πληρώνεις ή μένεις χωρίς ρεύμα. Δεν έχει μα και μου. Δεν έχει καθυστερήσεις. Θες να το σκεφτείς; Να αντιδράσεις; Να κάνεις κάποια προσφυγή; Ή απλώς δεν έχεις να το πληρώσεις; Πολύ ώραία, δεν μπορείς. Θα το πληρώσεις και θα πεις κι ένα τραγούδι. Θα κάνεις και την αίτηση αμφισβήτησης αλλά θα το πληρώσεις. 
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Δεύτερο παράδειγμα η συγκέντρωση των αποδείξεων για τη φοροαπαλλαγή. Δε μαζεύεις αποδείξεις; Πληρώνεις φόρο. Με απλά λόγια. Εγώ ως κράτος δεν μπορώ να ελεγξω τη φοροδιαφυγή. Θα το κάνεις εσύ. Θες δε θες γιατί αλλιώς θα πληρώσεις "πρόστιμο". 
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Τρίτο παράδειγμα οι υποχρεωτικές δαπάνες ενός νοικοκυριού. Στο σπίτι σου ως τώρα αποφάσιζες εσύ πόσο θα ξοδέψεις; Τέρμα κι αυτό. Θα πρέπει να ξοδεύεις από ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω γιατί αλλιώς πάλι θα τιμωρείσαι. Ανύκουστο να μου πει κάποιος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πόσα λεφτά θα ξοδεύω και πόσα θα αποταμιεύω!!! Έτσι όμως θα γίνεται από 'δω και πέρα. Πρέπει να κινήσεις την αγορά!
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Τέταρτο παράδειγμα το οποίο συνδέεται με το προηγούμενο. Θα προσμετρώνται στις φοροαπαλλαγές και οι καταθέσεις οι οποίες όμως θα πρέπει και να αποδεικνύονται. Πώς θα γίνεται αυτό; Θα έρχονται σπίτι μου οι εφοριακοί, θα ανοίγουν το συρτάρι μου και θα μετρούν πόσα χρήματα έχω; Όχι. Θα συνεργαστείς υποχρεωτικά με τράπεζα. Θέλεις δε θέλεις τα λεφτά σου θα τα έχεις στην τράπεζα για να μπορείς να αποδείξεις πόσα λεφτά ξοδεύεις (μέσω συγκέντρωσης αποδείξεων) και πόσα λεφτά αποταμιεύεις (μέσω καταθέσεων). Και πρόσεξε να βγάζει νόημα αλλιως την πάτησες. Γιατί ετσι είναι αυτά. Θα μείνουν τα αφεντικά μας χωρίς λεφτά; Όχι.
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Τρελά πράγματα! Και δε μιλάει κανείς. Τα δελτία ασχολούνται με διάφορες κάρτες που δείχνουν το πόσο θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά με παραδείγματα της πλάκας και λαικισμούς του τύπου: ένα σπίτι στην Καλλιθέα 100τμ του 1960 και ένα παπαροεξοχικό 120τμ στη Λούτσα κληρονομιά και μαλακίες και θα επιβαρυνθεί τόσα με τον τάδε συντελεστή, και κανείς δε λέει πως όλα αυτά ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, και ο τρόπος εφαρμογής τους, αυτός ο στυγνός εκβιασμός ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. Δε με ενδιαφέρει πόσα θα πληρώσω. Ξεσήκωσέ με ελεινή και πληρωμένη δημοσιογραφική κουκίδα. Πες σε αυτόν που δεν καταλαβαίνει ότι τον εκβιάζουν.
Τι άλλο να πούμε δηλαδή να το καταλάβετε; Ζούμε υπό δικτατορικό καθεστώς. Ξυπνήστε.

Όμως όλα αυτά "ψηφίστηκαν" στη Βουλή. Προτεινόμενα από καθηγητή συνταγματολόγο - παπαρολόγο - υπουργό οικονομικών - αντιπρόεδρο της κυβέρνησης - πουλημένο καθίκι.

Αυτά.



1 σχόλιο:

  1. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης για όλα αυτά είναι ένας και λέγεται άρνηση πληρωμών. Κλείνεις τους λογαριασμούς, αδειάζεις τις καταθέσεις, δεν καταβάλεις έκτακτη εισφορά, δεν καταβάλεις τέλος ακινήτων, πληρώνεις τη ΔΕΗ στο Παρακαταθηκών και Δανείων.Αυτά!

    ps.Πες στη Miss Izzy οτι σχολίασα,γιατί μου κανε παράπονα!Σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή