Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η πλατεία θα 'ναι γεμάτη...

Το ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται είναι λίγο πολύ γνωστό. Αλλά μόνο στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται ανά τόσο τακτά διαστήματα! Για πότε απελευθερωθήκαμε, κάναμε εμφύλιο, χάσαμε εδάφη, χρεοκοπήσαμε, βγήκαμε στους δρόμους, ξανακάναμε εμφύλιο, ξαναβγήκαμε στους δρόμους, ξαναχρεοκοπησαμε, και τώρα πάλι τα ίδια και μυαλό δε βάζουμε. Βρισκόμαστε στο παρά πέντε συνταρακτικών γεγονότων τα οποία θα αλλάξουν τον κόσμο και έφτασε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή αντιδρούμε στο προκαθορισμένο μέλλον και λαμβάνουμε μέρος σε καταρχήν ειρηνικές διαδηλώσεις κάθε μέρα. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/05/2011 Αγανακτισμένοι πολίτες σε όλες τις πλατείες της Ευρώπης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/05/2011 Αγανακτισμένοι πολίτες στο Σύνταγμα και το Λευκό Πύργο.

ΤΤΡΙΤΗ 31/052011 Μίκης Θεοδωράκης και Σπίθα μας καλούν στο Σύνταγμα.

και πάει λέγοντας...

Οι συγκεντρώσεις θα είναι προς το παρόν ειρηνικές αλλά είναι ΒΕΒΑΙΟ πως δε θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα. Τα πράγματα θα ξεφύγουν σύντομα και δε θα υπάρχει επιστροφή.

Ας ελπίσουμε η Πλατεία να 'ναι γεμάτη.





4 σχόλια:

  1. Καλό είναι να πηγαίνεις στο Σύνταγμα να πίνεις μπύρες, αλλά ας μην γελιόμαστε, δεν είναι επανάσταση. Μία πρώτη μορφή ριζοσπαστικοποίησης, ίσως. Ίσως πάλι και μία μορφή εκτόνωσης. Οι επαναστάσεις, όμως, έχουν βία και αίμα. Και κυρίως γίνονται από ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Έμεις ακόμα έχουμε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ αγαπητή Billie Gin, βλέπω όμως να έχει και αίμα σύντομα. Εντός Ιουνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης σχολίασες 9:42...Δουλειά δεν είχε ο διάολος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ!Αγανάκτησα πια!Έπρεπε να μιλήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή