Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Με την Αίγυπτο...μια γειτονιά

Και μη σας φαίνονται και πολύ μακρινά όλα αυτά τα..αιγυπτιακά. Κοντά μας είναι. Μια γειτονιά είμαστε. Επειδή είναι Αφρική; Για δες το χάρτη. Βέβαια αυτοί ανέχονταν φτώχεια, όχι αστεία. Πείνα, όχι τρόικα και πράσιν' άλογα. Και η Τυνησία κοντά ειναι και η Λιβύη.  Οπότε μόλις ακούσουμε εκεί τα όργανα ας προετοιμαστούμε. Γιατί πώς να γλιτώσει και η Λιβύη από όλο αυτό!  
Κρίσιμη εποχή. Καθοδηγούμενη, στημένη, προμελετημένη αλλά κρίσιμη. Προμηνύονται μεγάλες αλλαγές τις οποίες γνωρίζουν μόνο λίγοι. Εσύ κι εγώ δεν ξέρουμε τίποτα. Δεν ξέρουμε πού θα βγει όλο αυτό. Πού θα καταλήξει. Είμαστε σε τέτοιο σκοτάδι και σε τέτοια καθοδήγηση ώστε ο καθένας να θέλει να αποστασιοποιηθεί από τα κοινά και να κοιτάξει μόνο τα του οίκου του. Αυτός είναι ο παγκόσμιος στόχος. Ο λαός να μην είναι λαός. Απλά. Να ασχολείται μόνο με το νοίκι του γιατί αλλιώς θα μείνει στο δρόμο. Να κοιτάζει μόνο τι θα φάει το μεσημέρι γιατί αλλιώς θα πεθάνει. Και αυτός και τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Να μην έχει χρόνο για τίποτε άλλο. Και εκεί οδεύουμε. Και δε μιλάω για τον Έλληνα που ανέκαθεν κοιτούσε την πάρτη του. Χεσμένο τον έχουν. Ο στόχος ήταν και είναι οι ενωμένοι λαοί. Οι φανατικοί, οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι. Τέτοιοι τύποι. Λαοί με αρχ....δια. Άλλαξε η εποχή. Ιστορικές πόλεις καίγονται από αγανάκτηση και ο Έλληνας ακόμα καίει δάση για να χτίσει κανένα αυθαιρετο.

Υ.Γ. (for fun): Γιατί ο Μουμπάρακ μου φέρνει πολύ στο νου μου τον Κουρή; Ποια θα είναι η αυριανή κυβερνηση στη Αιγυπτο...?!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου