Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Absolute Ensemble vs Θάνατος διάλεξε θάνατο (έρχεται πιο φθηνά)

Μεγάλοι fun του Αλκίνοου Ιωαννίδη ξεκινούμε να τον απολαύσουμε σε μια συναυλία στη Μικρή Επίδαυρο παρέα με ένα Jazz συγκρότημα ψιλοάγνωστο σε εμάς αλλά πόσο χάλια να είναι αφού θα τραγουδάει ο Αλκίνοος;; Πολύ. Πάρα πολύ. Αφού μάθαμε μεσαιωνικά κυπριακά για ολόκληρο το πρώτο μέρος διασκευασμένα "τύπου" Jazz (όπου Jazz σημαίνει ένας τρελός μαέστρος να χοροπηδάει χωρίς λόγο, άθλιες ενορχηστρώσεις, και ένας ήχος από Ross στους Friends χωρίς υπερβολή), στο δεύτερο μέρος το πρόγραμμα έγραφε μερικούς τίτλους τραγουδιών του Αλκίνοου. Πού τέτοια τύχη! Είχαν μετατραπεί σε ατελείωτες Jazzοηδείς διασκευές, διάρκειας τουλάχιστον 10 λεπτών το καθένα όπου στη μέση του τραγουδιού ξεχνούσες ποιο λένε. Για τέτοια παπάρα μιλάμε!!! Και εκεί που άρχισες να ασχολείσαι με τα αγοράκια που ψιλοχαϊδεύονται στην μπροστινή σειρά και τα  γιγαντίων διαστάσεων κουνούπια και άλλα αρπακτικά έντομα μήπως βρεις λίγο ενδιαφέρον να περάσει η ώρα, τελειώνει το πρόγραμμα και κάποιοι, οι οποίοι θα πρέπει να διωχθούν ποινικά, χειροκροτούν (από ευγένεια) για το encore. Και βγαίνουν λοιπόν και τι μας λέει ο Αλκίνοος; Δεν έχουν κάνει πρόβες άλλα τραγούδια οπότε θα μας πουν δύο που έχουμε ήδη ακούσει! Και δώστου πάλι τα μεσαιωνικά κυπριακά και δώστου πάλι ατελείωτα κλαπατσίμπαλα και δώστου τα μπροστινά αγοράκια να ξαναχαμουρεύονται. ώσπου τελείωσε οριστικά. Το χειροκρότημά μας άλλο πράγμα! Λύτρωση σε αρχαία (μεσαιωνική κυπριακή) τραγωδία!
Σήμερα 17/07 έχει και δεύτερη εμφάνιση. Μην πάτε. Ακόμα και αν έχετε βγάλει εισιτήρια μην πάτε. Μην τα χαρίσετε. Ξεχάστε τα. Κοιμηθείτε νωρίς. Καληνύχτα.



4 σχόλια:

  1. Δεν θα μπορούσες να έχεις περιγράψει καλύτερα αυτό το μαρτύριο που ζήσαμε...να σημειώσω βέβαια πως ξέχασες και την τρομερή στιγμή όπου ο Αλκίνοος τραγουδώντας ένα από τα πασίγνωστα δικά του κομμάτια, 'μπήκε' σε άκυρη στιγμή, το οποίο το έκανε πασιφανές σε όλο το κοινό!! (Φαντάσου να μην τα είχαν προβάρει κιόλας!!) Ότι χειρότερο έχω δει τα τελευταία χρόνια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να πώ πως δεν αντέχω πια να βαφτίζουμε "τέχνη" την κάθε μαλακία που μας κατεβαίνει στο κεφάλι. Δε λέω... ο Αλκίνοος έχει αποδείξει κατά καιρούς ότι άξια αποκαλείται καλλιτέχνης αλλά αυτό δε του δίνει το δικαίωμα να μας "βιάζει" με αυτόν τον τρόπο... Επίσης, θεωρώ πως είναι ντροπή στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου να χορεύουν κοροϊδευτικά ανατολίτικους χορούς 2 μέλη της ορχήστρας. Βέβαια, το όλο σκηνικό ταίριαζε απόλυτα με την αλοιφή FLOGO του διπλανού μου (!) για τα εγκαύματα, τα «τραυματισμένα» δαχτυλάκια της διπλανής μου (!) από τα παπούτσια και το spray για τα κουνούπια της παραδιπλανής μου (!). Μια χαρούμενη παρέα, μια ανεπανάληπτη ηχορύπανση… ένα σκληρό test υπομονής πάνω απ’όλα.
    «Δεεεν μποοοορώ, Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ με πληγώνει, άαααααλλο πια δεν μπορώωωωω…….»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για να μην ξεχνιόμαστε...."ΟΧΙ ΑΛΛΟ Αΐ ΓΙΩΡΓΗ" !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τόσο άσχημα...πολύ απλά αυτές τις συναυλίες τις κατατάσσουμε στις αρπαχτές.
    Υ.γ. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα όσα γράφονται κατά καιρους για τους καλλιτέχνες του εντέχνου..
    για τους άλλους,άσε καλύτερα..
    καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή