Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Συνιδιοκτησία λέγεται αυτό...μην ντρέπεστε

από COSMO.GR

"Ξανά στο Αιγαίο, θα βρεθεί το γνωστό τουρκικό ωκεανογραφικό «Πίρι Ρέις». Σύμφωνα με τις τουρκικές ανακοινώσεις το ωκεανογραφικό θα πλεύσει στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, την οποία αμφισβητεί η Άγκυρα, για να διεξάγει σεισμικές έρευνες...

...Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκήρυξης της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ) για την πραγματοποίηση τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών σε μια περιοχή 1.100 τ. χλμ. στη Μεσόγειο..."


Οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται. Όταν ήρθαν οι Τούρκοι με επικεφαλής τον Ερντογάν πριν από ένα μήνα τι ήρθαν να κάνουν; Να φάνε στο Διόνυσο; Αυτό συμφωνήθηκε. Ο τρόπος και η μέθοδος με την οποία θα ξεπουληθεί η χώρα. Απλά πράγματα. Στα πετρέλαια είναι το ζουμί και σιγά σιγά όλο και κάτι ακούγεται σχετικά. Είτε ότι η κυβέρνηση κάνει μελέτες και έρευνες για πετρέλαιο ή άλλα ορυκτά, είτε οτι η Τουρκία προκηρύσσει διαγωνισμούς ώστε να αναλάβουν ανάλογα έργα κτλ. Πού θα γίνουν όλα αυτά; Στο (ελληνοτουρκικό πλέον) Αιγαίο βέβαια. Και στο τέλος θα τους πούμε και ευχαριστώ για τη βοήθεια...2 σχόλια:

 1. Συμφωνω απολυτα. Μιλαμε για ΑΛΗΤΕΣ, μιλαμε για ανικανους και ΨΕΥΤΕΣ. Το προγραμμα εκτελειται κανονικα και δεν ανοιγει μυτη. Τυχαιο; δεν νομιζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάλιστα... σεισμικές έρευνες.
  Ειλικρινά οι σεισμοί και οι καταποντισμοί σαφώς καλύτεροι απο αυτό που μας επιφυλάσσει το μέλλον!

  Και δεν πρόλαβα ακόμα να πάω στη Ρόδο.......καλά για το Καστελόριζο δε το συζητώ. Δεν προλαβαίνω με τίποτα.

  Τουρκία ante portas.

  ΑπάντησηΔιαγραφή