Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

One Chart per day - Δημοσκόπηση Παπαδήμου, Ω, Παράδοξο!


Δείτε το παράδοξο στη δημοσκόπηση της Public Issue για το ΣΚΑΙ που δημοσιεύθηκε στις 07-02-12. Ή είμαστε ηλίθιοι όταν δίνουμε απαντήσεις ή είναι άχρηστοι στην εκτίμησή τους ή ακόμα και στα ερωτήματα τους. Παραθέτω δυο charts από τα οποία πηγάζει ένα παράδοξο.  




Το πρώτο αναφέρεται στη δημοτικότητα του Λ. Παπαδήμου. 48% αρνητική. Το κρατάμε. Το δεύτερο αναφέρεται στην εμπιστοσύνη στο Λ. Παπαδήμο. 71% δεν τον εμπιστεύονται. Δηλαδή με απλά λόγια κάποιοι έχουν θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό της χώρας αλλά δεν τον εμπιστεύονται! Ποιος δουλεύει ποιον;

Θα πει κάποιος, ε, δε χρειάζεται να εμπιστεύεσαι κάποιον για να έχεις θετική γνώμη ή αρνητική. Ότι δηλαδή η εμπιστοσύνη δεν παίζει ρόλο στη θετική ή την αρνητική γνώμη για κάποιον. Ναι, για το γείτονά σου, όχι για τον πρωθυπουργό σου. Όταν αφορά τον πρωθυπουργό σου η εμπιστοσύνη είναι το βασικότερο κριτήριο που καθορίζει τη γνώμη σου γι' αυτόν. Οπότε κάποιος μας δουλεύει ή κάποιοι είναι άσχετοι.



1 σχόλιο:

  1. Προφανώς όταν απαντάμε κάποιοι αν θεωρήσω οτι αυτές είναι οι απαντήσεις του κοσμου, σκεπτόμαστε με την λογική του καφενείου. Βέβαια υπάρχειπάντα και η λογική των αποτελεσμάτων που τα φτιάχνουμε όπως θέλουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή